Един човек загина, а най-малко 48 души бяха ранени след

...
Един човек загина, а най-малко 48 души бяха ранени след
Коментари Харесай

Един загинал и 48 ранени след експлозията под централна улица в Йоханесбург

Един човек почина, а минимум 48 души бяха ранени след хипотетична подземна газова детонация, която отвори пътища и обърна коли в центъра на най-големия южноафрикански град, оповестиха управляващите и службите за незабавна помощ в четвъртък, съобщи АП.

Пожарникарите разкрили тялото на мъжа под един от колите.

" Все още търсим източника ", съобщи Паняза Лесуфи, министър председател на провинция Гаутенг, където се намира Йоханесбург.

Пожарникарите са разкрили тялото на мъжа при нощно претършуване на региона на гърмежа, заяви в Twitter представителят на Службата за ръководство на изключителните обстановки Робърт Мулауджи.

Лесуфи съобщи, че 12 души остават в няколко лечебни заведения в Йоханесбург за лекуване. Останалите 36 души, които са били ранени, са били изписани, сподели той.

Някои хора бяха евакуирани от региона в сряда вечерта заради опасения от втора детонация или че многоетажни здания в централната част на града могат да се срутят. Лесуфи съобщи, че " вредите са огромни ".

Въпреки това в четвъртък сутринта хората се върнаха воживения централненбизнес регион на Йоханесбург, с цел да се приберат по домовете си или да отидат на работа.

Властите пресмятат, че е потърпевш регион, обхващащ пет квартала, и че са наранени минимум шест улици. Повредени са минимум 34 автомобила, като някои от тях са се преобърнали встрани или са изхвърчаливърху други транспортни средства. Други са паднали в зеещи пукнатини, появили се по средата на пътищата, защото вредите наподобяват на сцена от апокалиптичен филм.

Експлозията е станала малко преди 17:45 ч. в сряда, споделя Лесуфи, тъкмо когато по улиците е имало доста хора, които чакали такси-микробуси за у дома - един от най-разпространените способи за напредване в Южна Африка. Повечето от развалените транспортни средства са били таксита-микробуси. Очевидци описват, че някои хора са седели в рейсовете, когато детонацията ги е изхвърлила във въздуха.

Един мъж, който не назова името си, сподели пред телевизионния канал eNCA, че е бил в колата си, когато чул " мощен тон. В идващия миг се оказах във въздуха и колата ми се прекатурна ", сподели той. Той добави, че е " разтресен ", само че не е потърпевш.

Непосредствено след гърмежа хората са били видени да бягат, до момента в който от пукнатината на пътя се е издигал пушек.

Екипи на незабавна помощ претърсваха някои от изпочупените, преобърнати коли и околните здания до късно през нощта, откривайки един смъртен случай, до момента в който броят на ранените набъбна от първичните девет души, за които бе обявено в сряда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР