Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба

...
Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба
Коментари Харесай

След скандал в метрото на Ню Йорк: Един убит и петима ранени при стрелба

Един човек бе погубен, а петима - ранени, при пукотевица в метрото на Ню Йорк след свада сред две групи младежи. Стрелецът към този момент не е арестуван, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на полицията в най-многолюдния град в Съединени американски щати.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс през вчерашния ден малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - при започване на вечерния час пик, когато доста деца се връщат от учебно заведение и хората стартират да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът разкрил огън на открито, а на платформата начело имало доста хора.

До стрелбата се стигнало след свада сред две групи младежи вътре във влака.

" Не имаме вяра това да е инцидентна пукотевица. Не считаме, че този човек е стрелял безсистемно във трен или на гара ", сподели на конференция почитан представител на нюйоркската полиция.
 Българска телеграфна агенция
Тя търси стрелеца, като не изключва опцията повече от един човек да е разкрил огън.

Убитият мъж е на 34 години . Четирима от петимата потърпевши са със съществени пострадвания, само че няма заплаха за живота им.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се счита, че са били забъркани в спора. Останалите потърпевши надлежно са на 28, 29 и 71 години и евентуално са били простреляни инцидентно.

Престъпленията в метрото на Ню Йорк са необичайност, отбелязва Ройтерс. През април 2022 година мъж стреля с револвер по трен, преминаващ през Бруклин, ранявайки 10 души - първата всеобща пукотевица в метрото на Голямата ябълка от 1984 година

На идващия месец 48-годишният Даниъл Енрикес бе погубен , без съгласно полицията да е предизвикал стрелеца.

Престъпността и по-конкретно убийствата с огнестрелно оръжие в Ню Йорк се усилиха по време на пандемията от новия ковид, само че след нейния край понижиха. Носенето на оръжие на публични места е строго контролирано в Голямата ябълка спрямо други градове и щати в Съединени американски щати, отбелязва Франс прес.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР