Един алпинист винаги има своя план Б, а в Боян

...
Един алпинист винаги има своя план Б, а в Боян
Коментари Харесай

Планинар за мистериозно изчезналия Боян Петров: Алпинистът винаги има своя план Б

Един планинар постоянно има своя проект Б, а в Боян Петров постоянно съм виждал човек, който преценява рационално рисковете. Това сподели някогашният ръководител на смолянското туристическо сдружение „ Карлък” Стоил Василев по отношение на информацията, че Боян Петров, взел участие в експедиция в Хималаите, е в неопределеност от 3 май.

„ Предполагам, а и мощно се надявам, да има запас за осъществяването на проект Б “, сподели Василев, представен от Фокус.

По думите му избавителната интервенция би трябвало да се провежда от ръководителя на експедицията.

Василев обърна внимание, че не е планинар, само че съгласно него височината от 7500 метра особено за Боян Петров не е огромен проблем. „ Не имам вяра да е и проблем, в случай че самата климатична конюнктура не е доста усложнена “, добави Василев.

Той уточни, че е сюрпризиран от случилото се. „ Не бих ви дал отговор като професионален планинар, а като човек, който е имал взимане предоставяне с алпинизма, защото съм изпращал на експедиция човек от моето туристическо сдружение преди време, който също остана за жалост в Хималаите, само че в подножието на Еверест. С Боян се познаваме персонално. Няколко срещи сме правили с него. Просто научавайки тази вест, съм сюрпризиран, че към момента няма контакт с него “, разяснява Василев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР