е построила болница с 1 500 стаи за пациенти с

...
е построила болница с 1 500 стаи за пациенти с
Коментари Харесай

Китай строи болница с 1 500 стаи за 5 дни заради нови огнища на коронавирус

е построила болница с 1 500 стаи за пациенти с COVID-19 единствено за пет дни , откакто в град на юг от Пекин се регистрира пик на инфекции, осведоми БГНЕС. Лечебното заведение е първото от шестте с общо 6 500 стаи, строени в Нангонг в провинция Хъбей, заяви организация Синхуа. Временните уреди би трябвало да бъдат приключени през идната седмица.  Китайските здравни управляващи сложиха над 28 000 000 души на североизток „ под ключ “, до момента в който се борят с нова вълна на ковид в Нангонг и столицата на провинция Хъбей Шиджиажуан.
Днес, 16-ти януари, страната заяви за 130 нови случая. От тези случаи 115 са локални инфекции, 90 от които са в провинция Хъбей. Други 23 случая са открити в североизточна провинция Хейлундзян, до момента в който два случая са регистрирани в Пекин. Общият брой на случаите остава надалеч под равнището на първичното експлоадиране на заболяването при започване на 2020 година, само че опасенията нарастват заради празника на Лунната Нова година след месец. По време на продължаващите две седмици тържества стотици милиони хора напущат градовете за своите домове, което може да помогне за разпространяването на вируса. Националната здравна комисия (НЗК) съобщи в събота, че последните болести са пристигнали от пасажери, влизащи в страната или при импорт на нечисти замразени храни.
 Помпео не стопира да вини Пекин за китайския вирус Помпео не стопира да вини Пекин за " китайския вирус "
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че имало сходни на COVID-19 болести измежду чиновници в китайски институт по вирусолог...
„ От декември 2020 година епидемиологични клъстери са зародили в Пекин, Съчуан, Ляонин, Хъбей и Хейлундзян “, се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на НЗК, цитирайки министъра Ма Сяоуей. " Те имат най-вече следните характерности. Първо, всички те се внасят от чужбина, породени от пасажери от чужбина или импорт на нечисти студени артикули. " Този скок идва, когато екипът от проверяващи, управителен от Световната здравна организация (СЗО), е под карантина в град Ухан, където заболяването е открита за първи път в края на 2019 година Екипът има за цел да проверява произхода на пандемията, която до момента е умъртвила близо 2 000 000 души по целия свят. Властите в Шиджиажуанг, столицата на провинция Хъбей, обявиха късно в петък, че са приключили два кръга от проби и от 10 милиона души са открити 247 позитивни случая. Междувременно на локалните чиновници е казано да не търсят без потребност помощ и прибързано да заявяват, че влизат в „ режим на военно време “. Докато управляващите възвърнаха същите сурови ограничения за предварителна защита на COVID-19, които се следиха и в Ухан, държавната организация Синхуа съобщи, че схемата на новите огнища на заболяването не е същият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР