е едно от най-важните имена в историята на българския национален

...
е едно от най-важните имена в историята на българския национален
Коментари Харесай

ВИДЕО: Какво каза френският коментатор, докато се раждаше "Господ е българин"?

е едно от най-важните имена в историята на българския народен тим по футбол. Той е съдействал нееднократно за триумфите на " лъвовете " на терена, само че най-големият му принос за отбора несъмнено е скъпият му гол на " Парк де Пренс " против Франция, който праща България на , а " петлите " остават да гледат форума вкъщи пред тв приемниците.
Именно поради този обичан на цялата нация епизод италианското издание на Goal.com избра да опише историята на някогашния нападател на читателите си. Заглавието на дългия материал е красноречиво: " Емил Костадинов, българинът, който разплака Франция в Париж ".
Един от любопитните моменти, които публикацията споделя, е каква е била реакцията на френския коментатор на мача Франция - България, приключил с паметния гол на българина. Докато Николай Колев-Мичмана произнася паметната и неумираща фраза " Господ е българин ", сътрудника му от " TF1 " изрича: " Костадинов... Ох, ох, ай, ай, ай... каква злополука ".

Goal.com/it повдига националното ни самочувствие с коментара, че даже и през днешния ден, съвсем 30 години след този популярен мач, името на Емил Костадинов е синоним на проваляне във Франция. " Защото Емил, който влезе в страната без нужните документи, беше разплакал цялостен народ със страховит мач. Дори през днешния ден да кажем името на Костадинов на французин, който към този момент не е доста млад, е почти еднакво на това да кажем на бразилец името на Паоло Роси ", написа изданието.
Самият футболист неотдавна призна, че даже и през днешния ден има моменти след гола, които не може да си спомни. " Разбрах какво се е случило, едвам когато се върнахме в съблекалнята ", съобщи той пред уеб страницата на УЕФА наскоро. (не, че някой не знае, само че е сладко да си го спомним).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР