Дядо Коледа и тази година раздаде подаръците, и то тайно,

...
Дядо Коледа и тази година раздаде подаръците, и то тайно,
Коментари Харесай

Как точно е изглеждал Дядо Коледа

Дядо Коледа и тази година раздаде подаръците, и то скрито, както нормално, без никой да успее даже да го зърне. Виждали сме го изобразен стотици пъти на разнообразни места и по разнообразни способи. За всички ни обаче към момента си остава тайнственост по какъв начин тъкмо наподобява той.
 Fatman,
По-различните коледни филми

Хо-хо-хо, по-добре е да внимаваме

Нека първо уточним, че Дядо Коледа е в действителност наименование на светеца Никола, който през IV век е бил свещеник и прочут с това, че обичал скрито да дава дарове. Предполага се, че е живял от 207 година до 343 година и през по-голямата част от живота си е бил свещеник на Мира. Градът в този момент е прочут като Демре и се намира на южния бряг на Турция. За Свети Никола се твърди, че скрито е давал дарове, като да вземем за пример е слагал монети, пуснати от хора за него, в непознати обувки. Мощите му лежат в катедралата в Бари в Италия.

Въпреки че няма изключително доста информация за живота му, въпреки всичко можем да забележим по какъв начин е изглеждал той. Най-реалистичният портрет на светеца, юридически до момента, е от 2014 година и е основан в университет в Ливърпул, написа BBC.

Образът на Свети Никола е изработен благодарение на система за лицева реорганизация и 3D интерактивна технология. Професорите в британския университет издават, че за задачата да основат реалистичния портрет, са употребявали " всички налични скелетни и исторически материали ". Освен това те твърдят, че изображението е основано по " най-актуалните анатомични стандарти, данни за дълбочина на тъканите и CGI техники ".
 Нора Джоунс, The Offspring, Алиша Кийс, Сиа, Backstreet Boys, Лизо - 5 коледни песни от 2022 година
5 коледни песни от 2022 година

И едно парче бонус за Весела Коледа

Не е пропуснат и един колкото видим, толкоз и значим подробност за портрета на светеца. А точно - счупения му нос, който е зараснал изкривено, придавайки му по-груб тип на лицето.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР