Двупартийна група американски сенатори представиха законопроект за ограничаване на достъпа

...
Двупартийна група американски сенатори представиха законопроект за ограничаване на достъпа
Коментари Харесай

Американски сенатори със законопроект за ограничаване достъпа до оръжия

Двупартийна група американски сенатори показаха законопроект за ограничение на достъпа до огнестрелни оръжия. Той сплотява редица лимитирани промени, само че въпреки всичко е първият от десетилетия насам, съобщи Франс прес.

Публикуването на документа от 80 страници, първото значимо законодателство за надзор на оръжията от години, проправя път към гласуването на плана в Сената още тази седмица, показва Ройтерс, припомняйки, че тези стъпки са подхванати след две всеобщи стрелби, при които починаха десетки хора и които потресоха цялата страна.

Законодателството " се употребява с двупартийна поддръжка и ще избави живота на доста хора. Въпреки че не съставлява всичко, което искахме, това законодателство е извънредно належащо ", уточни в изказване водачът на демократите в Сената Чък Шумър.

" Смятам, че тази седмица ще приемем законопроект, който ще се трансформира в най-значимото законодателство за битка с насилието с огнестрелно оръжие, което Конгресът приема за последните 30 години. Това е пробив. И което е по-важно, това е двупартиен пробив ", съобщи от трибуната на Сената Крис Мърфи, изтъкнат участник от страна на демократите в договарянията. Сенатор Мърфи също акцентира, че този закон ще избави живота на хиляди хора.

В изказване водачът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл дефинира законопроекта като " рационален пакет " и даде обещание да го поддържа.

Тъй като в 100-местния Сенат републиканците и демократите са еднакъв брой, законопроектът ще би трябвало да бъде подсилен от най-малко 10 републиканци, с цел да премине през процедурно затруднение, преди да бъде гласуван.

Най-голямото оръжейно лоби в Съединени американски щати - Националната оръжейна асоциация - съобщи в Туитър, че е срещу законопроекта, защото с него може да се злоупотреби и да се ограничи законното пазаруване оръжие. Изявлението на авторитетната организация може да се отрази на броя републиканци, които ще гласоподават плана.

Водещият републикански представител в договарянията сенатор Джон Корнин изрази вяра, че законопроектът ще бъде утвърден. " Знаем, че не съществува такова нещо като съвършен закон. Ние сме несъвършени същества. Трябва обаче да опитаме, уверен съм, че този законопроект е стъпка в вярната посока ", съобщи той в Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР