Двупартийна делегация от американски сенатори направи официално посещение в столицата

...
Двупартийна делегация от американски сенатори направи официално посещение в столицата
Коментари Харесай

US сенатори притискат Унгария да пусне Швеция в НАТО

Двупартийна делегация от американски сенатори направи публично посещаване в столицата на държавно управление неотложно да утвърди настояването на Швеция за присъединение към НАТО, оповестява АП.

Унгария е единствената от 31-те съществуващи членки на НАТО Унгарското държавно управление е подложено на засилен напън, откакто отсрочи с повече от 18 месеца.

Припомня се, че приемането на нова страна във военния съюз изисква единомислещо утвърждение.

Гостуващите сенатори оповестиха, че ще показват обща резолюция в Конгреса, осъждаща хипотетичното оттегляне от демокрацията в Унгария и призоваваща държавното управление на премиера Виктор Орбан да не пречи на трансатлантическата интеграция на Швеция.

" С присъединението си Унгария и вашият министър-председател ще създадат огромна услуга на свободолюбивите народи по света ", сподели сенатор Том Тилис, републиканец от Северна Каролина, по време на конференция в посолството на Съединени американски щати в Будапеща.

Резолюцията, обявена за първи път рано в неделя от Асошиейтед прес, е на Тилис и сенатора Жана Шахин, демократ от Ню Хемпшир. Към тях в делегацията за Будапеща се причисли сенаторът Крис Мърфи, демократ от Кънектикът.

По-рано този месец американският сенатор Бен Кардин, демократ от Мериленд и ръководител на комисията по външни връзки на Сената, повдигна вероятността за налагане на наказания на Унгария за нейното държание и назова Орбан " минимум надеждният член на НАТО ".
 Унгария ратифицира участието на Швеция в НАТО през идната парламентарна сесия
Унгария ратифицира участието на Швеция в НАТО през идната парламентарна сесия

Двете страни са поели стъпки за възобновяване на доверието по сред си

В резолюцията, получена от АП, сенаторите означават " значимата роля, която Унгария може да има в европейската и трансатлантическата сигурност ", само че показват нейния крах да съблюдава предходни обещания да не бъде последният съдружник в НАТО, който ще подпише участието на Швеция.

Унгария, се споделя в резолюцията, " не се е включила към всички останали държави-членки на НАТО в одобряването на присъединението на Швеция, като не е изпълнила уговорката си да не бъде последна, одобрила такова присъединение и застрашавайки трансатлантическата сигурност в основен миг за мира и непоклатимост в Европа. "

Орбан, уверен националист, който управлява Унгария от 2010 година насам, сподели, че е за това Швеция да стане част от НАТО , само че че депутатите в неговата партия не са уверени заради " явните неистини " от шведски политици
 Американски сенатори натискат Унгария да пусне Швеция в НАТО
Американски сенатори натискат Унгария да пусне Швеция в НАТО

Унгария е единствената страна от НАТО, която не е утвърдила молбата на Швеция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР