Двукратната олимпийска шампионка с ансамбъла на Русия Анастасия Близнюк, но

...
Двукратната олимпийска шампионка с ансамбъла на Русия Анастасия Близнюк, но
Коментари Харесай

Руска олимпийска шампионка, но родена в Украйна, замина да работи с ансамбъла на Китай

Двукратната олимпийска шампионка с ансамбъла на Русия Анастасия Близнюк, само че родена в Украйна, ще работи с китайския отбор по художествена гимнастика. Новината заяви президентът на Руската федерация Ирина Винер-Усманова.

Анастасия Близнюк е щерка на някогашния футболист Иля Близнюк, който носи екипа на украинския народен тим и беше старши треньор на Зирка Кировоград.

В началото на треньорската си кариера той е и ментор на отбор в Мариупол, град, който в този момент е в епицентъра на военните дейности. Иля Близнюк е някогашен вратар, а в този момент известен във футболните среди в Украйна.

Самата Настя Близнюк е родена в Запорожие, Украйна, само че се състезава за Русия. Тя завоюва два златни медала за „ сборная “ от Лондон 2012 година и Рио де Жанейро 2016.

Гимнастичката беше част от отбора на Русия, който остана на второ място в Токио 2020 след тима на България, воден от треньора Весела Димитрова. Тя е една от най-опитните състезателки, като към този момент е на 27 години.

„ Анастасия Близнюк отпътува да работи като треньор в Китай, тя е трикратна участничка на Олимпийските игри, има два златни и един сребърен орден, който също трябваше да бъде златен. Тя получи покана от Китай за националния отбор, знаейки, че към този момент е умел състезател. И аз се съгласих. Тя ме попита, а аз й споделих: „ Разбира се, отивай “, показа Ирина Винер.



Въпреки това, треньорът на съветския народен отбор не изключи опцията гимнастичката да се завърне още веднъж в състава за присъединяване на Игрите в Париж през 2024 година.

„ Ако Анастасия стартира работа там, мисля, че ще е по-добре за всички. Ние ще отидем при тях да се състезаваме, а те ще дойдат при нас. Китайският тим е мощен, само че постоянно малко се подценява “, сподели още Винер-Усманова.

„ Но заминаването ѝ за Китай не значи, че е поставила завършек на кариерата си. Тя ми сподели за това, а аз отговорих: „ Добре “. Настя към този момент се възвръща от травмата, има потребност от малко отмора, с цел да оздравее изцяло. И тя ще се завърне за четвъртата си олимпиада, в случай че страната ни взе участие “, добави Винер.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР