Двубоят от финалния есенен кръг в първенството между ЦСКА и

...
Двубоят от финалния есенен кръг в първенството между ЦСКА и
Коментари Харесай

ЦСКА напуска Армията

Двубоят от финалния есенен кръг в шампионата сред ЦСКА и Лудогорец сигурно ще бъде финален на стадион " Българска войска " в сегашния му тип.

След като в понеделник жалбата на някогашния заместник-кмет на регион " Красно село " Николай Веселинов против реконструкцията на оборудването бе отхвърлена от административния съд, алените са на финалната права в подготовката за начало на ремонтните действия. Именно тя отсрочи влизането в действие на разрешителното за реорганизация на стадиона. Това докара до митинг на алените почитатели, които в края на октомври блокираха невралгичния за столицата Орлов мост " и пожелаха да се вземат ограничения и да спре да се пречи на модернизацията на стадиона.

Още на 31 октомври от Софийския административен съд са изискали Веселинов да обоснове правния си интерес от обжалване на акта, поради събитието, че същият не е негов получател. В случай че попада в кръга на заинтригуваните лица, жалбоподателят е трябвало да показа съответните документи. По всичко наподобява това не се е случило и в понеделник делото дефинитивно бе прекъснато.

Жалбоподателят може да насочи зов против това решение към Върховния съд в 7-дневен период, откакто го получи, само че е ясно, че резултатът от дейностите му би бил същият, което би било въпрос на време. На " Армията " обаче са уверени, че с верния юридически метод даже няма да е нужно да чакат вероятно официално присъждане на съда и считат, че разрешението за реорганизация, което получиха в средата на октомври, към този момент на процедура е в действие. Затова и проектите на клуба са събарянето на стадиона да стартира в дните директно след семейството на Лудогорец.

ЦСКА приготвя редица начинания, свързани със сбогуването със стадион " Българска войска " в настоящия му тип, чиято кулминационна точка ще е точно конфликтът с " орлите ", плануван за 10 декември от 17:45 часа.

Мачът от 20-ия кръг на шампионата е с извънредно огромен заряд, защото двата отбора по традиция от последните години още веднъж са съществени кандидати за купата, като все още алените са водач в класирането, а орлите са трети с две точки по-малко, само че и с дуел пасив. Ако противниците завоюват идните си две турнирни срещи, дербито на 10 декември ще се яви пряк спор за това кой ще зимува на върха в шампионата. Така то ще има както огромно спортно-техническо, по този начин и историческо значение и сигурно ще провокира сериозна нервност в алената общественост. Очаква се скоро ЦСКА - София да излезе с публична информация по тематиката и да разгласи каква ще бъде програмата, обвързвана с това историческо и по този начин чакано от почитателите събитие.

Реконструкцията на стадион " Българска войска " би трябвало да продължи към 18 месеца съгласно първичните калкулации, а инвестицията ще е в размер на 80-90 милиона лв.. Новото оборудване ще е с потенциал 16 000 седящи места, като ще може да се уголемява до 18 000 при отваряне на зони за правостоящи.

Докато трае модернизацията на " Армията ", ЦСКА - София ще играе домакинските си мачове на националния стадион " Васил Левски ". Там ще се реалокира и администрацията на клуба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР