Двубоят Ботев Пловдив - Левски ще започне от 20 часа

...
Двубоят Ботев Пловдив - Левски ще започне от 20 часа
Коментари Харесай

Днес Ботев се връща на своя стадион след 10-годишна сага

Двубоят " Ботев Пловдив " - " Левски " ще стартира от 20 часа довечера, а в 18,30 е формалната гала по откриването, в която ще вземат участие обичани български реализатори.

 

След 10 години футболен клуб " Ботев Пловдив " се завръща в своя дом. Официалното разкриване ще бъде през днешния ден, с първото домакинство против тима на " Левски ", предава Българска национална телевизия.

Дълго продължи сагата по построяването на новия стадион, който към този момент има нужната категория за осъществяване на домашен срещи от българското състезание, след дотъкмяване на първия стадий. Вторият стадий от строителството планува стадионът да дава отговор на критериите за покриването на 4-та категория на Европейската футболна централа, когато бъде довършено и цялостното покритие.

Сумата за построяването на стадиона е 58 500 000 лв., като 25 милиона бяха предоставени от страната преди 3 години. Съоръжението е с потенциал от 18 500 седящи места. Според изчисленията цената на едно седящо място излиза 3162 лева

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР