Двойно по-голям е броят на българите, които предпочитат преболедуването на

...
Двойно по-голям е броят на българите, които предпочитат преболедуването на
Коментари Харесай

Изследване: Два пъти повече българи предпочитат COVID-19 пред ваксината

Двойно по-голям е броят на българите, които избират преболедуването на ковид пред слагането на ваксина като средство за създаване на имунитетстава ясно от национално представително проучване измежду 1151 пълнолетни българи, извършено в средата на 2021 година с присъединяване на Българска академия на науките, УНСС, Българската социологическа асоциация и Съюза на икономистите в България.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29813
44,3% са „ за “ естествения имунитет, а 22,4% държат на имунизирането, до момента в който други 27,5% са с неутрална позиция.

Цели 36 на 100 от българските жители влизат в групата на антиваксърите. Оказва се, че подкрепящите имунизацията (33%) са по-малко от отричащите я, а неутрална е позицията на 29 на 100 от интервюираните. „ Запитани непосредствено кое е по-добре за създаване на имунитет – преболедуване или ваксина, 77,5 на 100 от антиваксърите против 16 на 100 от проваксърите избират преболедуване “, излиза наяве от проучването.

Проучването, чиито резултати бяха оповестени от Българска телеграфна агенция, се занимава и с ограничаващите ограничения в Коронавирус обстановката.

Ето каква е поддръжката за тях:

Забраняване на обществените събирания – 74% утвърждение

Носене на маски – 75% утвърждение

Изискване хората да си останат у дома – 60% утвърждение

Затваряне на бизнеси и работни места – 56% утвърждение

Дигитално наблюдаване на жителите – 44% утвърждение

Доверие в лекарите – да, повече пари за здраве – не

През последните 12 месеца услугите на лекари са били потърсени от близо 38% от пълнолетното българско население, до момента в който при национални лечители са ходили едвам 4,7%, излиза наяве от проучването.

Общо 58 на 100 считат, че страната би трябвало да дава по-широки пакети от здравни грижи и услуги и не трябва да се лимитира само до най-основните. Само 25 % от българските жители възприемат концепцията да се заплащат по-високи налози, с цел да се усъвършенства качеството на здравните ни грижи и услуги. Идеята се отхвърля от близо 46 на 100 от популацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29813  Математик: Предвид че към този момент сме към 6 млн. население, наближаваме груповия имунитет Математик: Предвид че към този момент сме към 6 млн. население, наближаваме груповия имунитет  Спряха плановия банкет и плановите интервенции в Пернишка област Спряха плановия банкет и плановите интервенции в Пернишка област  Адв. Свилена Димитрова: Има лечебни заведения с 60% орязани предели в пика на пандемията Адв. Свилена Димитрова: Има лечебни заведения с 60% орязани предели в пика на пандемията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР