Двойка в Западна Турция съчетава рециклирането с любовта си към

...
Двойка в Западна Турция съчетава рециклирането с любовта си към
Коментари Харесай

Домове от стари перални приютяват котки в Западна Турция

Двойка в Западна Турция съчетава преработването с любовта си към бездомните котки. Ахмет и Нилюфер Каракаян построяват къщички за животни от изхвърлени остарели перални и други материали, оставени за скрап.

Двойката се реалокира в дребното селце Карабурун в западната провинция на Измир,  преди 14 години. И двамата са фенове на животните и намират празен имот покрай къщата си, с цел да се грижат за към 40 бездомни котки. С настъпването на зимата те вземат решение да им обезпечат подобаващ заслон. Когато преди два месеца остарялата пералня в дома им стопира да работи, им хрумва концепцията да я пригодят за дом за котки. Те отстраняват всички кабели и други евентуално рискови материали вътре в машината.  Поставят възглавници вътре. Така ненужната движимост се трансформира в комфортно жилище за котки.

 АА

С помощта на своите съседи те събират и други отпадъчни материали, най-вече от дърво, и построяват още един дом за котки.

Ахмет Каракаян споделя пред Анадолската организация (AA), че се усеща по-щастлив, когато прави нещо за котките. „ Те тук не могат да устоят на мраз и апетит като хората. Без грижи няма да оцелеят “, уверен е той. Новият „ дом-пералня “ към този момент приютява пет котки. Каракаян работи върху нова къща за животни. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР