Движението на автомобили в Морската градина ще бъде забранено. С

...
Движението на автомобили в Морската градина ще бъде забранено. С
Коментари Харесай

Варна пак забрани автомобилите в Морската градина

Движението на коли в Морската градина ще бъде неразрешено. С 33 гласа " за ", без " срещу " и 8 " въздържал се " общинските съветници на Варна утвърдиха промени в Генералния проект за организацията на придвижване, с които се не разрешава достъпът на коли в парка.

Ако днешното решение не бъде обжалвано, то би трябвало да влезе в действие в 3-дневен период след публикуването му на интернет страницата на Общинския съвет.

Предвижда се въвеждане на възбрана с пътни знаци на кръстовищата на бул. " Княз Борис I " със сп. " Акациите " и сп. " Делфинариума " в посока Златни пясъци.

В Морската градина ще могат да влизат с колите си единствено живущи в зоната, както и хора с документ за неработоспособност. Достъпът ще се реализира въз основа на особено издадени от Община Варна пропуски със период на годност най-много 1 година.

Автомобилите на Министерство на вътрешните работи, Спешна здравна помощ, Пожарна и спешна сигурност ще имат безграничен достъп. Такъв ще имат и спешни екипи на ВиК, Енерго-Про и други, когато работят по премахване на повреда. Автомобили, зареждащи комерсиалните обекти, ще могат да влизат в интервала от 05:00 часа до 08:00 часа.

На днешното съвещание общинските съветници взеха решение също да се направи Нова клетка на районното хранилище за боклуци на общините Варна, Аксаково и Белослав. С цялостно единогласие Общинският съвет в морския град даде единодушието си за предприемане на дейности за осъществяване на изследвания за създаване на оборудването.

Строителството се постанова, защото съгласно осъщественото геодезическо снимане на достигнатото равнище на запълване на Клетка 1 свободният потенциал би обезпечил употреба на депото за не повече от 3 години.

На Общото заседание на Регионалното съдружие на общините е взето решение за нова клетка с индикативна стойност към 13 млн. лв. с Данък добавена стойност, която ще се строи за интервала 2023 - 2025 година Община Аксаково би трябвало да разгласи социална поръчка за създаване на оборудването. Финансовото присъединяване на трите общини се разпределя, както следва: 77,6% за община Варна, 19,8% - за община Аксаково и 2,6% - за Белослав. Финансирането ще се обезпечи от бюджета на община Варна и/или план-сметка за активност " Чистота " за съответната година, както и/или от заемни средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР