Две силни експлозии разтърсиха рано тази сутрин западните покрайнини на

...
Две силни експлозии разтърсиха рано тази сутрин западните покрайнини на
Коментари Харесай

На 20-тият ден от братоубийствената война: Руската инвазия в Украйна в застой

Две мощни детонации раздрусаха рано тази заран западните околности на украинската столица Киев. Украинска медия заяви, че ракетите са били изстреляни от беларуска страна, само че това изказване към този момент не е доказано от самостоятелен източник.

Сирени за въздушно нахлуване прозвучаха с изключение на в столицата, също в Одеса на юг, Уман в централната част на страната и в региона на Хмелницки на запад.

Почти на всички места съветската атака остава в застой през последните дни, заяви почитан американски чиновник на защитата, представен от Ройтерс.

Вчера Русия заплаши, че ще бомбардира украински оръжейни фабрики в отговор на, както твърди Москва, украинската бомбардировка в Донецк, при която били починали 20 души. Украйна от своя страна упрекна за нападението Русия.

Междувременно президентът Украйна Володимир Зеленски внесе законопроект в Народното събрание, с който се удължава военното състояние в страната. Според в този момент настоящото изключително законодателство, военното състояние би трябвало да завърши на 24 март, само че в този момент Зеленски желае то да бъде удължено с още 30 дни след тази дата.

В ново видео послание тази нощ Зеленски съобщи, че договарянията сред съветски и украински представители ще бъдат обновени през днешния ден в Турция, откакто четвъртият кръг от договарянията завърши без огромен прогрес. Той чака като резултат от договарянията да бъде контрактуван диалог сред него и президента на Русия Владимир Путин. От Кремъл обаче оповестиха, че публично такова искане от Киев не е постъпвало.

Зеленски заяви също, че над 3800 души през вчерашния ден са съумели да избягат от районите на Киев и Луганск, само че ескорт със 100 тона хранителни запаси към момента се намира в Бердянск и не може да стигне до обсадения пристанищен град Мариупол. В изказването си Зеленски сподели, че съветските войски са комплицирани:

" Още един тежък ден, който въпреки всичко ни приближава до успеха, приближава ни до мира в Украйна. Както и преди, врагът е комплициран. Те не чакаха такава опозиция. Вярваха на своята агитация, която ги лъже от десетилетия за нас. Но те към този момент започнаха да схващат, че няма да реализират нищо с война ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР