Две седмици след началото на войната в Украйна и на

...
Две седмици след началото на войната в Украйна и на
Коментари Харесай

Ето кога ще започне работа Кризисният център в Бургас

Две седмици след началото на войната в Украйна и на невижданата бежанска вълна, която у нас се насочва главно към Черноморието, в Бургас основават регионален спешен център. Както Burgas24.bg заяви

" За да стартира да действа центърът ще бъде оборудван на следващия ден и вдругиден, а концепцията е преди всичко да съберем както филантропичната помощ към бежанците, по този начин и обслужването им от държавната организация по бежанците ще има посланичество ", изясни пред bTV регионалният шеф на Бургас. Той добави, че преди всичко желаят да осъществят цялостното обслужване на бежанците.

" Не познават града и тези, които нямат превоз, мъчно могат да намерят място. Да не приказваме, че се събира такса от 1 лева за влизане в зоната на пристанището с автомобил. Пропускателният режим към този момент е урегулиран. Няма да се събира тази такса. Ще бъдат обозначени с талони, които ще разрешават да влизат гратис, само че мисля, че това е знакова постройка в Бургас и всеки знае, че тук е комфортно от позиция и на паркиране ", сподели още той.

По данни на регионално ръководство на Министерство на вътрешните работи към 500 бежанци има на територията на Бургаска област, само че са доста повече, съгласно Танков.

" Така че желаеме и с този обединен център да създадем тази система за регистрация на бежанците и да имаме информация с какво разполагаме що се отнася до държавната база ", изясни още регионалният шеф.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР