Две руски ракети са ударили хотел в украинския град Харков.

...
Две руски ракети са ударили хотел в украинския град Харков.
Коментари Харесай

Жесток ракетен удар по хотел в Харков, ранени са над 10 души

Две съветски ракети са блъснали хотел в украинския град Харков. Ранени са 11 души, един от тях съществено, оповестяват интернационалните медии.  

Сред ранените има турски публицисти, съобщи губернаторът Олех Синехубов. По думите му към 22:30 ч. са нанесени два удара с ракети С-300.

Тази заран в цялата страна беше оповестена въздушна паника

Девет ранени са откарани в болница, в това число 35-годишен мъж в тежко положение, заяви губернаторът в Телеграм. Кметът на града Ихор Терехов, съобщи, че по това време в хотела не е имало военни, само че там са били 30 цивилни.

Хотелът се намира в централния регион на Киев. По думите на Терехов няколко къщи и коли наоколо също са били развалени.

 Ракетен удар по хотел в Харков Снимка: Reuters

Снимки от Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна демонстрират потърпевшия хотел и пожарникарите на мястото на случая. На видеокадри се виждат хотелски стаи с цели взривени стени и разрушени балкони, а на улицата под тях има огромни купчини овъглени парчета. Аварийни екипи си проправят път през зейнали дупки във фасадата.

Преди войната град Покровск е имал население от към 60 000 души

През последните две седмици Русия ускори въздушните си удари по украински градове. Украински публични лица настояват, че десетки цивилни са починали при тези набези от безпилотни самолети и ракети.

Харков, който се намира единствено на 30 км от съветската граница, претърпя обилни вреди от съветските въздушни удари, откогато съветският президент стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР