Две от водещите американски банки - Джей Пи Морган (JPMorgan)

...
Две от водещите американски банки - Джей Пи Морган (JPMorgan)
Коментари Харесай

Две водещи банки в САЩ повишиха прогнозата си за икономиката на Китай

Две от водещите американски банки - " Джей Пи Морган " (JPMorgan) и Сити (Citi) покачиха своите прогнози за развиването на китайската стопанска система през актуалната година, откакто през вчерашния ден азиатската страна регистрира растеж от 4,5 на 100 на брутния си вътрешен артикул (БВП) за първото тримесечие на 2023 година, написа Си Ен Би Си.

" Джей Пи Морган " увеличи вероятността за напредък на втората стопанска система в света до 6,4 на 100 по отношение на предходна прогноза от 6 на 100.

" Добрите данни за първото тримесечие демонстрират мощно възобновяване след повторното отваряне (на стопанската система след продължителните локдауни поради КОВИД-19 - бел. ред) ", сподели основният икономист на " Джей Пи Морган " за Китай Хайбин Жу.

" Редица фактори доведоха до бързото възобновяване на интензивността през първото тримесечие, в това число доста възобновяване на потреблението и услугите, свързани с пътуванията ", показва още Джу в записка до клиентите на банката.

По думите му възобновяване на Китай " евентуално ще продължи в близко бъдеще ", преди темпът на напредък да стартира да отслабва през втората половина на годината.

От " Сити " също покачиха прогнозата си до 6,1 на 100 от предходната си прогноза от 5,7 на 100, като показаха, че китайската стопанска система е на пътя към възобновяване си след КОВИД-19, водена от потреблението и услугите.

" Като се има поради, че забележителното възобновяване може би е почнало едвам след китайската Нова година, главният подтик може да бъде по-силен, в сравнение с допускат вчерашните данни ", показаха икономистите на " Сити ", водени от Сянжун Юй. Те остават умерено внимателни за по-дългосрочното развиване на обстановката, като тя ще се диктува и от политиките свързани с разнообразни държавни тласъци. 

От " Сити " показаха още, че идната среща на Политбюро на Китайската комунистическа партия може да бъде късмет за политиците да покачат в допълнение доверието в частния бранш. Препоръката на банката към вложителите е да наблюдават за идните структурни промени в Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР