Две от най- старите училища в Хасково – ПМГ и

...
Две от най- старите училища в Хасково – ПМГ и
Коментари Харесай

Ремонтират спортни съоръжения в Хасково          

Две от най- старите учебни заведения в Хасково – ПМГ и „ Любен Каравелов “, някогашната Руска гимназия, ще имат нови спортни стадиони. Сумата, която община Хасково отделя за тях е 166 622 лева, към този момент е оповестена социална поръчка за строителството.

Върху асфалтовата настилка на игрището на Математическата ще има армирана бетонова настилка, а върху нея саморазливна спортна настилка от два пласта. Предвижда се монтаж на футболни порти с размери 2м/3м за минифутбол с мрежа. Ще се ремонтират и стъпалата към постройката на физкултурния салон.

Обновени ще бъдат и двете стадиони на ОУ „ Любен Каравелов”, учебно заведение което имаше изключителна база, в това число спортна, преди време.

Игрището за футбол и хандбал имаше „ тартанова “ настилка, която от години липсва. То не се употребява от години, защото е в окаяно положение, със запушени шахти и други проблеми.

Върху хубавичко бетонна настилка ще се постави изкуствена трева, ще се разчертаят в друг цвят маркировки за игрище за минифутбол и хандбал.

Училището има и баскетболно и волейболно игрище, които са с доста неприятна асфалтова настилка.

След ремонта й двете стадиони ще имат баскетболни структури с табло, кръг и мрежа и комплект волейболно съоръжение.

Най- сетне ремонт ще стартира и на стадион „ Младост “, на който упражняват доста млади футболисти и спортисти. С 417 535 лева ще се поправи лекоатлетическата писта. Предвижда се замяна на двете негодни за употреба настилки на пистата с нова полиуретанова основа.

По цялата дължина на пистата би трябвало да има 4 коридора за дълго тичане, а в правия сектор – 6 коридора за спринтови дисциплини.

Футболният терен на стадиона ще бъде ремонтиран с пари от БФС. Надеждите са това да се случи тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР