Две нови области попадат в червената зона по COVID заболеваемост,

...
Две нови области попадат в червената зона по COVID заболеваемост,
Коментари Харесай

Цялото Черноморие е в червената зона по COVID заболеваемост

Две нови области попадат в алената зона по Коронавирус заболеваемост, сочат данните на Единния информативен портал. Това са Ловеч и Добрич. Така към този момент цялото Българско Черноморие е в алената зона.

В най-голямата болница в област Бургас се лекуват 13 пациенти с ковид с затруднения. В инфекциозното им поделение има общо 25 кревати.

Натовареността на бургаската болница е доста огромна, изключително в летните месеци. За миналите 24 часа през незабавното поделение на лечебното заведение са минали 160 души, като единствено за нощната промяна - 60, споделя доктор Светослав Тодоров, заместник-директор на болничното заведение.

Освен ковид, нормалните летни вируси също са налице. „ Проявяват се признаци на гадене, повръщане, обща изнемощялост, диария, която постанова консултация с персонален доктор. За това молим ние, с цел да можем да облекчим, доколкото е допустимо, натовареността на Спешно поделение, тъй като Спешно поделение е мястото, където постъпват най-тежките и съществени случаи, които подлежат на реанимационни мероприятия. А амбулаторните прегледи молим да се организират от персоналните лекари или техните заместници ", прикани доктор Тодоров.

В инфекциозното поделение на бургаската болница, което е единственото на територията на Бургаска област, има разкрити 25 кревати за общо инфекциозни болести, като няма систематизиране какъв брой от тях да са Коронавирус. Към сегашния миг там се лекуват 13 позитивни Коронавирус пациенти с усложнена клинична картина и разнообразни бактериални и вирусни инфекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР