Две жени са били арестувани на летище Суварнабхуми в Банкок

...
Две жени са били арестувани на летище Суварнабхуми в Банкок
Коментари Харесай

В Тайланд откриха 109 живи животни в багажа на пътничка

Две дами са били задържани на летище Суварнабхуми в Банкок поради опит за контрабанда . В багажа им били открити 109 живи животни , оповестиха тайландски управляващи, представени от CNN.

Тайландският отдел за национални паркове, дива природа и запазване на растенията осведоми, че дивите животни са открити в два куфара след инспекция на рентген .

Служители на дивата природа, извикани на местопроизшествието, намерили два бели дикобраза, два броненосца, 35 костенурки, 50 гущера и 20 змии в багажа на нарушителките.
 животни Тайланд Тайландски отдел за национални паркове, дива природа и запазване на растенията
Те са упрекнати в нарушение на Закона за запазване и отбрана на дивата природа, Закона за заболяванията по животните и Закона за митниците. Арестуваните дами са на 24 и 35 години и са родом от Индия , където трябвало да доставят животните.

Нелегалният трафик на животни от дълго време е проблем в район а. Доклад от март 2022 година на TRAFFIC, организация за наблюдаване на търговията с диви животни, споделя, че повече от 70 000 локални и екзотични диви животни - в това число техните елементи на тялото или производни - са открити при 140 конфискации на 18 индийски летища сред 2011 и 2020 година

Така да вземем за пример през 2019 година мъж, идващ в Ченай, Индия, от Банкок, е бил арестуван на летището, откакто митническите чиновници разкрили в багажа му едномесечно бебе леопард .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР