Две извънредни заседания на парламентарната енергийна комисия са насрочени за

...
Две извънредни заседания на парламентарната енергийна комисия са насрочени за
Коментари Харесай

Две извънредни заседания на енергийната комисия, очаква се намаляване на състава на КЕВР

Две изключителни съвещания на парламентарната енергийна комисия са планувани за през днешния ден.

На първото ще бъдат гласувани разпоредбите за осъществяване на чоп за преустановяване на мандата на двама от членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране. След това ще бъде извършен и самият чоп за промяна на двама от комисарите, чийто мандат към момента не е изминал.

Второто съвещание е по искане на ГЕРБ-СДС. На него ще се прегледа проекторешение за държавна помощ поради скъпия ток на общини, лечебни заведения, детски градини, учебни заведения и вероизповедания. То планува министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в цялостен размер за този вид консуматори.

" Кои са двамата от членовете на КЕВР, чийто мандат не е изминал, ще стане ясно още през днешния ден ", споделя ръководителят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

" Очакваме да бъдат обнародвани промените и допълненията в Закона за енергетиката, които допускат, че КЕВР от 9-членна става 5-членна, като в промените беше записано, че отпадат членовете с профил " Икономист " и " Юрист " и посредством чоп ще бъде несъмнено на кои други двама ще бъде преустановен мандатът ", изясни Рибарски.

На другия ден следва излъчването на новите претенденти за ръководител и член на КЕВР.

Изслушването е планувано за постоянно съвещание на енергийната комисия в сряда.

Днес комисията ще прегледа настояването на ГЕРБ, сподели още ръководителят и разяснява: " Искането е без финансов разбор. Аз съм изискал планове от Министерство на финансите и Министерство на енергетиката. Очаквам сътрудниците също да желаят да видят планове, преди да вземем решение. Дебатът също ще даде насоки за размисъл, за дискутиране, което съгласно мен ще е потребно ", сподели още Рибарски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР