Две години след началото на пандемията в Турция, която отне

...
Две години след началото на пандемията в Турция, която отне
Коментари Харесай

Турция отмени носенето на маски на закрито

Две години след началото на пандемията в Турция, която лиши живота на 70 хиляди души, беше анулирано условието за носене на защитни маски на закрито. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

“Последните две години на света минаха в сянката на COVID-19. Подложени бяха на тествания управническите умения на страните. Турция е една от дребното страни, които минаха през всички тези проби с чиста съвест. Благодарение на нашата здравна инфраструктура и здравни служащи изпълнихме отговорността си към нашата нация, като изведохме страната си безвредно от този мъчителен и под напрежение интервал. Днес отменихме носенето на маски в затворени пространства, като се изключи всеобщия градски превоз и здравните заведения “, разгласи Ердоган след съвещание на профилирания съвет за битка против ковид, което се състоя през днешния ден.

По решение на турските здравни управляващи маските ще останат наложителни в всеобщия градски превоз и в болничните заведения, до момента в който случаите на COVID-19 в страната не спаднат под 1000 на ден. Отменят се и постоянните съвещания на членовете профилирания Научен съвет за битка против ковид, които към този момент ще се организират единствено при нужда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР