Две години, след като се съгласиха да се саморегулират в

...
Две години, след като се съгласиха да се саморегулират в
Коментари Харесай

ЕС поиска от Facebook, Google и Twitter да се постараят повече в борбата срещу фалшивите новини

Две години, откакто се съгласиха да се саморегулират в практиката при битката с дезинформацията, Фейсбук, Гугъл, Twitter и други механически съперници би трябвало да се постараят повече, с цел да бъдат по-ефективни, съобщи Европейската комисия в четвъртък, представена от Reuters, предава " Фокус ".
Фалшивите вести, свързани с Covid-19, форсираха апелите към обществените медии да бъдат по-активни в битката с казуса.
Компаниите, в това число Mozilla и търговски органи за рекламната промишленост, се причислиха към кодекса през 2018 година в опит да избегнат по-строги регулации. Впоследствие към групата се причислиха Microsoft и TikTok.
Има обаче няколко минуса в кодекса след оценка на първата му година на употреба, сподели комисията, съгласно отчет, забелязан от английската организация.
„ Те могат да бъдат групирани в четири необятни категории: непоследователно и ненапълно приложение на кодекса в платформи и държави-членки, липса на единни дефиниции, съществуване на няколко пропуща в обсега на уговорките по кодекса и ограничавания, присъщи на саморегулиращия темперамент на кодекса “, се споделя в отчета.
 Тъй наречената Генка Шикерова Тъй наречената Генка Шикерова
Във флагмана на жълтите открих фраза, която ме впечатли мощно.  Сипе се картечен огън по всички протестиращи, само че по едно време Ге...
Заместник-председателят на комисията по полезности и прозрачността Вера Йоурова прикани за повече дейности за противопоставяне на новите опасности.
„ Тъй като ние също сме очевидци на нови закани и участници, настъпи моментът да отидем по-нататък и да предложим нови ограничения. Платформите би трябвало да станат по-отчетни и транспарантни. Те би трябвало да се отворят и да обезпечат по-добър достъп до данни, наред с други неща “, сподели Йоурова.
В момента Йоурова работи по проект за деяние за европейска народна власт, с цел да направи демокрацията по-устойчива на цифрови закани.
Комисията също е решена да предложи нови правила, наречени Закон за цифровите услуги до края на годината, които ще усилят отговорностите на обществените медии и отговорността за наличието на техните платформи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР