Две футболни легенди - бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев

...
Две футболни легенди - бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев
Коментари Харесай

Защо футболни знаменитости влизат в битката за изборите?

Две футболни митове - някогашният футболист на ЦСКА Христо Марашлиев и тогавашният му противник на терена Емил Велев-Кокала от Левски, които влязоха в една листа като част от гражданската квота на Българска социалистическа партия, обявиха, че ги сплотяват концепциите и общата идея.

" Обадиха ми се от управлението на Българска социалистическа партия, защото ние сме израснали в същото време, аленото време, както се споделя, и считам, че не съм било неудовлетворен от него. Г-жа Нинова ми се обади и ме попита: " Искаш ли да се кандидатира от нашата квота? " Много бързо одобрих концепцията, защото видях обществената им стратегия, която е единствено за хората. Впечатли ме това, че желаят да създадат доста промени при вероятно извоювани избори - преизчисляване на пенсиите, облекчение на млади фамилии за второ и трето дете, лечебните заведения да не са търговски сдружения ", описа Велев пред Нова телевизия.

" Представляваме забележителна част от българското общество, припознали са в нас хора, чиито хрумвания можем да представим. Избрах Българска социалистическа партия поради платформата им, ориентирана към младежите. Държавата абдикира от учебния спорт. Младите хора в най-ранна възраст нямат опция да избират какво да спортуват. Ако вляза в Народното събрание ще задам въпроса за какво това не работи. Относно ЦСКА също има доста въпроси ", изясни пък Марашлиев.

От левицата са дали увещание, че ще се търси решение за въпросите, които спортистите са задали. Легендите са уверени, че могат да дадат оферти по какъв начин да бъдат решени някои от поставените проблеми. За тях е значимо да се работи експертно, а не политически. Те застават зад концепцията и Нинова да стане министър председател на страната. Определят я като балансиран и обмислен човек.

" Спортът го няма в учебните заведения . Едно време имаше надпревари сред учебните заведения. Откриха се зали на доста нелепи места. Трябва една съгласуваност и самите деца се заразяват. Когато едно дете види, че друго е по-развито от него, то ще желае да го настигне. Трябва да минем през аматьорския спорт, с цел да стигнем до високото ниво. Но целият спорт умира ", счита Велев.

" Хвърлят се едни пари за спорт, само че те не са ефикасни . Затова българският спорт страда, нямам триумфи в съвсем всички равнища, тъй като я няма основата. Там, където хората би трябвало да палят огъня и желанието да спортуват, това липсва ", добави Марашлиев.

Футболистите споделиха, че посред им постоянно е имало почитание поради кариерата им на терена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР