Две дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ предпазват от

...
Две дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ предпазват от
Коментари Харесай

Две дози „Пфайзер“ предпазват от хоспитализация с „Омикрон“ в 70% от случаите, сочи проучване

Две дози от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ защищават от хоспитализация с новия вид „ Омикрон “ в 70% от случаите, сочи първо по рода си изследване от Южна Африка, представено от английския „ Телеграф “.

Данните са основани на повече от 211 000 положителни резултата за ковид в последните 3 седмици, измежду които 78 000, за които се счита, че са носители на „ Омикрон “ разновидността.

Процентът отбрана на имунизацията на „ Пфайзер “ е паднал до 70% при хоспитализация спрямо 93 при „ Делта “ разновидността. Въпреки това тези данни са обнадеждаващи, тъй като съгласно условията на СЗО ваксина за ковид би трябвало да дава най-малко от 50% отбрана от тежко заболяване, с цел да бъде утвърдена.

Значително се намалява отбраната от заразяване с ковид, обаче – от 80% на 33%, което се припокрива с досегашните данни.

Южноафриканските учени са удостоверили също догатките, че „ Омикрон “ предизвиква доста по-леко заболяване. От появяването на новия вид едвам 29% от инфектираните възрастни ще стигнат изобщо до болница – доста по-нисък % спрямо предходните разновидности.

В същото време учените акцентират, че при децата рискът от заразяване и болнично лекуване е доста по-голям от преди – 20%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР