Две дирекции в здравната каса разполагат с различни данни за

...
Две дирекции в здравната каса разполагат с различни данни за
Коментари Харесай

​Две дирекции в НЗОК с различни данни за задълженията към чужди фондове

Две дирекции в здравната каса разполагат с разнообразни данни за отговорностите към непознати фондове. Това стана ясно след извънрeдно съвещание на Надзорния съвет. Затова в касата не знаят какъв брой са общите и просрочените задължения. За да обясни въпроса Надзорният съвет е разпоредил незабавна инспекция.


По данни на шефа на касата към края на януари задълженията са над 271 милиона, като над 133 от тях са просрочени.

Финансовият министър изнесе други цифри, съгласно които към края на предишния месец просрочените задължения са 7 милиона и 600 хиляди лв.. До понеделник в касата ще знаят какъв е размерът на общите и просрочените отговорности.

От Надзорния съвет увериха, че причина за отсрочване на подписването на Националния рамков контракт няма. Според Жени Начева плануваните в бюджета за тази година 73 милиона лв. за разплащане с непознати каси ще са изцяло задоволителни.
Жени Начева, ръководител на Народно събрание на НЗОК: Плащанията през тази година са обезпечени със съглашение с другите страни. Всичко, което се откри като разлика сред счетоводната и бюджетната информация, ще остане като дължими средства за 2018-та година и идващите години, след диалози със съответните осигурителни институции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР