Две деца от Враца са били настанени в приемни семейства

...
Две деца от Враца са били настанени в приемни семейства
Коментари Харесай

​Майка от Враца се отказа от детето си, друго социалните отнеха от бащата

Две деца от Враца са били настанени в приемни фамилии от обществените през януари, научи BulNews.bg. Едното дете е живеело в доста неприятни битови условия с татко си, който се разболял и повече не можел да се грижи за него. Случаят бил докладван на дирекцията по протекция на детето във Враца, като чиновниците незабавно прибрали детето и го настанили в приемно семейство.
Ако в първия случай мизерията и нищетата принуждават бащата да изостави отрочето си, то при второто нещата стоят по напълно друг метод. При него майката изрично е отказала да гледа рожбата си и безусловно я е оставила на произвола на ориста. Това е моментът, в който служащите от обществената работа се намесват и намират в къси периоди приемно семейство за следващото изоставено дете.
През януари в регистъра на обществените за деца, на които се търсят осиновители, са вписани общо 136 деца, от които едвам 67 са здрави. За интервала са вписани и 4 нови деца, които са в положително здраве, само че не са от български генезис.
Добрата вест е, че от началото на годината е осиновено едно дете от Врачанско, което е с увреждане на едното око. Това се е случило след дълга битка за намиране на осиновители и три отхвърли от кандидат-осиновители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР