Две дебютантки на финал в турнирите от Големия шлем ще

...
Две дебютантки на финал в турнирите от Големия шлем ще
Коментари Харесай

Винъс Уилямс пропусна златен шанс, ето кои са двете финалитски на US Open

Две дебютантки на край в шампионатите от " Големия шлем " ще излязат една против друга в директния конфликт за трофея в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати при дамите. Техните имена са Слоун Стивънс и поставената под №15 в схемата Мадисъон Кийс. Трябва да се означи, че и четирите полуфиналистки бяха представителки на домакините от Съединени американски щати.

В първия полуфинал Стивънс надви над 37-годишната ветеранка Винъс Уилямс. Бившата №1 в света и двукратна шампионка в Ню Йорк Уилямс бе тенисистката с най-голям ранкинг от достигналите до етапа на последните четири. Поставената под №9 по-голяма сестра на Серина Уилямс направи всичко допустимо, с цел да обърне мача в своя изгода, откакто в първия сет взе единствено гейм, само че в последна сметка преклони глава пред 24-годишната Стивънс с 1:6, 6:0, 5:7 и пропусна златен, може би даже финален, късмет за огромен трофей в кариерата си. За последно Винъс бе на финала на US Open през 2002 година, а в предходните два сезона тя става шампионка.

Двете тенисистки взеха откриващите си подавания в мача, само че по-късно Стивънс, за която това ще бъде първи край в шампионат от “Големия шлем”, направи серия от 5 следващи гейма, което й донесе първия сет. Във втората част функциите се размениха и бе ред на ветеранката Винъс да господства на корта против своята сънародничка. Двете изиграха маратонски първи гейм на втората част, в който най-после надви Винъс. Бившата №11 в света Стивънс, заемаща сега 83-о място в ранглистата на WTA, не взе даже гейм във втората част, само че бе подготвена за борба в решаващия трети сет. В него първо Стивънс поведе с 2:0, по-късно Уилямс обърна резултата до 3:2 в своя изгода, а след това Стивънс поведе с 4:3 и пробив, само че Винъс незабавно го върна. При 5:4 Уилямс изглеждаше по-близо до класиране на финала, само че идващите три гейма бяха извоювани от Стивънс и тя се поздрави с втора поредна трагична трисетова победа, откакто на 1/4-финалите излъга латвийката Анастасия Севастова след тайбрек в решаващата трета част.



Съперничка на Стивънс на финала ще бъде Медисън Кийс. Тя също за първи път в кариерата си се класира на край в шампионат от “Шлема”. И го направи ненадейно безапелационно, давайки единствено три гейма на поставената под №20 Коко Вандевег - 6:1, 6:2.

Кийс отстрани сънародничката си след единствено 68 минути игра, като в първия сет поведе с 5:0 преди Вандевег най-накрая да завоюва гейм. Първият гейм във втората част бе извоюван от Вандевег, само че по-късно Кийс още веднъж съумя да натрупа стабилен задатък в резултата - 5:1. При 4:1 Кийс взе медицински таймаут, само че това не промени нищо и силите на Вандевег до края на дуела стигнаха единствено за още един гейм за 2:5.

Кийс и Стивънс са играли между тях единствено един път до момента. Стивънс печели с 6:4, 6:2 на шампионата в Маями през 2015 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР