Две болници – Пирогов и Св. Иван Рилски са с

...
Две болници – Пирогов и Св. Иван Рилски са с
Коментари Харесай

До три месеца се очаква реорганизация в Пирогов

Две лечебни заведения – " Пирогов " и " Св. Иван Рилски " са с най-сериозни нарушавания по отношение на умрял пациент, сочи инспекцията на Изпълнителната организация " Медицински одит ". Пред " Хоризонт " шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов съобщи, че до три месеца пациентите в Спешното поделение ще бъдат разделяни на незабавни и планови. Той сподели, че от време на време свръхнатовареността на екипите води до някои неточности. 
Във връзка с умрелия пациент – най-сериозни са нарушаванията в " Пирогов ". Там не са приели мъжа, нито са го вписали като поискал да постъпи, а устно са го насочили към друга болница. 
Редно е било, откакто сътрудниците са видели, че той е със сърдечна и дихателна непълнота, да бъде ориентиран към Противошокова зала. Предвиждаме цялостна промяна на Спешното поделение на " Пирогов ", тъй че да бъдат разграничени потоците на незабавен и планов.

Другото нарушаване е на лекуващата пациента болница " Свети Иван Рилски ", тъй като мъжът си е тръгнал за долекуване у дома, като не му е поискано да подпише декларация за осведомено единодушие. Резултатите от инспекцията сочат, че съществува проблем със закъснение на екипите на центровете за незабавна здравна помощ в София, защото е обвързван с кадровия недостиг в системата. Не са установени нарушавания при дейностите на екипа в Александровска болница. В инспекцията се споделя, че аргументите за гибелта не могат да се открият с акуратност, тъй като брачната половинка е отказала аутопсия.
Процесът  на привличане на фрагменти ще бъде дълъг и муден, сподели още проф. Балтов, може би две-три години. Не сме спрели да одобряваме специализанти, млади сътрудници. В момента имаме кандидатстващи 20, които да бъдат назначени в " Пирогов ".

Проф. Балтов отхвърли изказванията на лекари от болничното заведение, че  броят на администрацията се усилва, а някои от дежурствата не се заплащат. 

Цялото изявление с проф. Асен Балтов можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР