Две български компании - за карго дронове и за оптимизиране

...
Две български компании - за карго дронове и за оптимизиране
Коментари Харесай

Две български компании - част от Европейската иновационна програма


Две български компании - за карго дронове и за усъвършенстване на логистичното обмисляне с изкуствен интелект, са измежду 139-те стартъпа и дребни предприятия, които получават финансиране от. Програмата беше обявена през юли с упоритостта да обезпечи 45 милиарда евро за подкрепяне на растежа на европейските стартъпи. Подобряването достъпа до рисков капитал и характерни данъчни облекчения са единствено част от ограниченията, които планува програмата, изясни еврокомисарят Мария Габриел.

" Европа е на прага на нова вълна от нововъведения. Четвърта вълна от нововъведения. Къде е силата на Европа? Европа е водач в просвета. Но Европа изостава в нововъведенията. Силни индустриални браншове, с помощта на науката и нововъведенията, може да се трансфорат в стратегически. Така че да водят до самостоятелност и до самостоятелност. Контекстът към нас го демонстрира какъв брой значимо е да бъде направена тази връзка. "

Мария Габриел показва, че се чака да има европейски правилник, който да опрости условия за регистрацията на фондовата борса. Разширява се по стратегия. Европейският институт за нововъведения и технологии ще образова дами в региона на рисковите вложения. Очакват се " живи лаборатории ", платформа за изпитване в региона на чистия водород, основаването на " иновационни долини ". И по този начин, съгласно Мария Габриел ще бъдат свързвани напреднали райони с райони, имащи потребност да подобрят иновационния си потенциал. " Подкрепата е значима ", споделя еврокомисарят Мария Габриел. Защото последната Стратегия за нововъведения на Европейския съюз датира от 2011 година

" Данните от 2021 година демонстрират, че за първи път вложенията в стартъпи в Европа са утроени - 100 милиарда. Броят на еднорозите се е удвоил. От 44 на 89. И за първи път вложенията в първия рунд в вложения в стартъпи, т.е. до 5 милиона първите, са на същото равнище в Европа както в Съединените щати. Това демонстрира, че имаме динамични локални иновационни екосистеми. Помежду си в Европа не са свързани. "

Сред проектите са и образование, и привличане на 1 милион гении в границите на програмата " Таланти в региона на дълбоките технологии ". Това ще става посредством стажантска стратегия, с цел да могат новаторските компании да намират по-бързо гении с нужните умения. Специален инструмент ще подкрепя държавите-членки при използването на ограничения в региона на нововъведенията.

Председателят на учен Юлиан Ревалски вижда позитивите от сходни принадлежности за поддръжка на нововъведенията. Особено за хората от университетските среди: 

" Довеждането на едно такова проучване някъде до пета, шеста степен за софтуерна дарба, учените са способни да го създадат сами. Там, където е належащо да се подкрепи този развой за прототипиране и валидиране, там са инструментите, които съществуват и в Европа. Повечето компании, които в България се интересуват от нововъведения, са дребните и междинните предприятия. Но те нямат финансов запас, с цел да могат да влагат в прототипиране, което си е рисково. В това отношението доста разчитаме да се създаде подобаващи принадлежности, тъй като средства ще. Никак няма да са малко, с цел да може този развой да се форсира. "

Академик Юлиан Ревалски регистрира, че даже и с незадоволителни резултати, дребният бизнес има интерес към нововъведенията. От стотина разработки 10 се показват всяка година на бизнеса. " А той има интерес за съдействие ", споделя ръководителят на Българска академия на науките. Тази година дори имало за повторно в уголемен формат среща. И компании от зърнения, фармацевтичния, авто-мото бранша към този момент са се свързали с учени. " Европа има учените на своя страна и това я отличава от другите пазари. ". Това споделя и Сол Клайн. Той е създател на една от най-дълго работещите компании за рискови капитали в Европа, член е и на английския съвет за цифрова стопанска система.

" Еврокомисарят загатна за серията от начинания. Сега сме във етапа, в която има повече капитал, има повече надарени хора, повече бизнесмени. Те са в основата на модела на развиване на предприемачеството, прочут ни от Силиконовата котловина. И в случай че това е господстващият в идващите 20 до 50 години модел в световен мащаб, то новите модели на вложението в стартъпи, които са на 4 часа пътешестване с влас от Париж, Брюксел, Амстердам към този момент дават резултат.

И са третите по ред най-хубави екосистеми в света по основаването на фирми-еднорози или такива, които ще станат еднорози. И специфичният източник на сходна екосистема, който го нямат в Съединени американски щати и не до такава степен в Китай, е този дирек на университетите. Началните изследвания, в които Европа има качества. И в случай че имаме вяра в това, а ние имаме вяра в това, че нововъведенията и регулациите би трябвало да вървят ръка за ръка, изключително щом става въпрос за сериозна за обществото тематика като жилища, енергийни източници, обучение, достъп до доктор, хранителни доставки...е добре да имате поддръжката на държавно управление. "

 

Съдържанието е предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Материалът е продуциран от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР