Двайсетмилионният мегаполис Истанбул осъмна под снежна покривка. През нощта заваля

...
Двайсетмилионният мегаполис Истанбул осъмна под снежна покривка. През нощта заваля
Коментари Харесай

Сурова мартенска зима скова Истанбул

Двайсетмилионният мегаполис Истанбул осъмна под снежна завивка. През нощта заваля изобилен сняг и покри европейската и азиатската елементи на града. На азиатския бряг продължава да вали сняг на парцали.
Необичайният за месец март снеговалеж (обикновено по това време на годината цъфтят мимозите-предвестници на пролетта-б.а) безусловно скова града, заяви Българска телеграфна агенция.

От истанбулското валийство оповестиха двудневна почивка за учениците и студентите. Общините в мегаполиса оповестиха през вчерашния ден и през днешния ден длъжностен отпуск за личния състав.

От Координационния център за бедствия към Истанбулската огромна община оповестиха, че видимостта на Трансевропейската автомагистрала (ТЕМ) и на автомагистралата Д100 към Истанбул е понижена заради изобилния снеговалеж. На доста места са се образували преспи, има закъсали коли.

Пътната полиция спря придвижването на тирове и на камиони от азиатската част на мегаполиса към европейката част, както и от Тракия към Истанбул.

Отменено е придвижването на корабите към Принцовите острови. Спрени са от придвижване морските рейсове от Истанбул към Ялова и Бурса. Отменени са за през днешния ден пътническите рейсове от централната гара Есенлер и от междинните автогари за европейското направление.

Турският министър на превоза Адил Караисмаилоглу съобщи пред публицисти, че се чака сложната зимна

конюнктура в Истанбул и в цяла Турция да продължи до неделя сутринта.
Той уточни, че на летище Истанбул е образуван спешен щаб. Пуснати са спомагателни влакове до редица селища в страната.

Истанбулската огромна община разгласи, че е мобилизирала личния състав за дейности против усложненията, породени от времето.

Граничните пунктове към България - Капъкуле и Хамзабейли, са отворени, по-тежка е ситуацията на Дерекьой/Малко Търново, се показва в уеб страницата на Дирекцията по трафика. В същото време водачите се предизвестяват да се преценяват с тежките зимни условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР