Дванадесет европейски страни обединяват сили, за да обменят находчиви идеи

...
Дванадесет европейски страни обединяват сили, за да обменят находчиви идеи
Коментари Харесай

12 държави от ЕС се обединяват в общ проект за подобряване на пътната безопасност

Дванадесет европейски страни сплотяват сили, с цел да обменят съобразителни хрумвания за възстановяване на сигурността по пътищата, като част от новия план, финансиран от
Европейския съюз, който беше разгласен през днешния ден в Брюксел. Това заяви представителството на Европейска комисия в България.
Въпреки че европейските пътища са най-безопасните в света и сигурността по пътищата доста се е повишила в последните десетилетия, броят на жертвите и на тежко ранените по пътищата ни към момента е прекомерно висок. Над 25 000 души умират при пътни произшествия през 2018 година. Това е с 21 на 100 по-малко по отношение на 2010 година, само че в същото време съставлява единствено 1 на 100 спад спрямо 2017 година.
Има основни разлики в индикаторите за пътна сигурност на обособените държави-членки на Европейски Съюз. Тригодишният план за продан в региона на пътнотранспортната сигурност цели да се заеме с тези несъответствия и ще свързва специалисти от Австрия, България, Франция, Гърция, Ирландия, Литва, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Испания и Швеция.
Транспортните специалисти от дванадесетте участващи страни ще работят дружно, споделяйки най-хубавите практики за ограничение на скоростта, създаване на безвредна инфраструктура и за възстановяване на правоприлагането, събирането на данни, както и сигурността на пешеходците и колоездачите в градските региони.
Европейският комисар по превоза Виолета Булц разяснява: " Трябва дружно да работим за дълготрайната цел " нулева смъртност " - до 2050 година броят на починалите и тежко ранените да бъде съвсем нула - и това значи сливане и продан на най-хубави практики. Проектът за продан в региона на пътнотранспортната сигурност в Европейския съюз в началото ще даде скъпа помощ на шест страни членки, които са решени да подобрят индикаторите си за пътна сигурност през идващите три години. Комбинирайки високото ниво на политическа ангажираност с непрекъснатия продан сред националните специалисти, този план съставлява една неповторима опция за справяне с провокациите, свързани с превишаването на скоростта, сигурността на инфраструктурата и подобряването на сигурността за уязвимите участници в придвижването като пешеходци и колоездачи ".
Проектът се управлява от Европейския съвет по пътната сигурност, водеща неправителствена организация в областта на пътнотранспортната сигурност, която работи с специалисти от целия Европейски съюз.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР