Двамата задържани по скандала с Nexo“ са обжалвали наложената им

...
Двамата задържани по скандала с Nexo“ са обжалвали наложената им
Коментари Харесай

Двамата задържани от Nexo са на свобода


Двамата арестувани по абсурда с „ Nexo “ са обжалвали наложената им парична гаранция в размер на по 1 млн. лева, заяви БТВ. Съдебното решение се чака идната седмица и до тогава двамата остават на независимост.

Другите двама обвинени по абсурда към момента се търсят, а политическите обвинявания по тематиката не стопират.

Скандалът „ Nexo “ заплашва шанса за постоянна власт, уверени са от „ Продължаваме промяната “. И показаха кой съгласно тях е отговорен.

„ Третият мандат беше саботиран от Иван Гешев и от ГЕРБ. Единият си пази стола, вторите пазят чекмеджето. ГЕРБ отстреляха „ Демократична България “, които доста държаха да им бъдат сътрудници “, сподели Настимир Ананиев, Политическа партия.

Ананиев още веднъж съобщи, че няма нищо общо с криптобанката. Въпреки, че е бил съучастник в обща компания с един от съоснователите на „ Nexo “ – Антони Тренчев

„ Трябваше да вършим една апликация, само че откакто той в средата на 2018 година реши да се занимава с „ Nexo “ и същина нищо не се случи и тази компания в никакъв случай не е развивала активност “, изясни Ананиев.

От ГЕРБ обаче са на друго мнение – аферата „ Нексо “ е осветлила връзки сред партии и криптокомпанията.

„ 172 000 от 221 000 общи дарения за техния сътрудник и свещена крава Демократична България са дарени от чиновници на „ Nexo “, съобщи Георг Георгиев, ГЕРБ-СДС.  

Партия „ Волт “, с която Политическа партия са в коалиция,  вече е качила на своя уебсайт доклад за получените дарения към Политическа партия. Това оповестиха от офиса на Политическа партия в отговор на Георг Георгиев от ГЕРБ, който сподели в Тази заран през днешния ден, че  бившите ръководещи не са разгласили на уеб страницата си докладите за дарения.  От Политическа партия прецизират, че „ Волт “ дава отговор за отчетността в тяхната коалиция.

От партията на Бойко Борисов отхвърлиха обвиняванията, че работят в синхрон с прокуратурата.

„ Защо не се зададе въпроса – кой хвърля калта – каскетите от 8 американска щата ли, основния каскет на Ню Йорк ли? “, разяснява Георгиев.

От „ Демократична България “ обаче също виждат предумисъл в оповестяването на следствието в дните преди третия мандат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР