Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Иванов-младши е

...
Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Иванов-младши е
Коментари Харесай

Шампионът по вдигане на тежести Иван Иванов излиза на свобода, а синът му остава в ареста

Двамата бяха арестувани в края на предходната седмица. Иванов-младши е упрекнат за това, че в интервала от края на месец ноември 2023 година до 15 декември е изискал и приел подкуп в размер на 62 500 лв. от президента на Федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Синът на треньора на националния тим по повдигане на тежести е получил парите в брой на 15 декември, с цел да извърши деяние по работа -гарантирал, че на спортната федерация ще бъдат отпуснати 1 200 000 лв. за организацията на идното Европейско състезание по щанги, на което България би трябвало да е хазаин през идната година.

Според прокуратурата закононарушението е осъществено в съучастничество с Иван Иванов-старши, който е обвинен за помагачество. 

 

Градските магистрати споделиха доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен Иван Иванов-младши. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", оповестиха от прокуратурата.

По отношение на 52-годишния му татко, съдът одобри доводите на прокурора, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за съпричастност към закононарушението, за което е притеглен обвиненият, само че с оглед по-леката форма на съучастничество, следва да бъде взета мярка за отклоняване " парична гаранция " в размер на 5 000 лева

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР