Двама скиори бяха откарани с хеликоптер след тежки инциденти по

...
Двама скиори бяха откарани с хеликоптер след тежки инциденти по
Коментари Харесай

Два тежки инцидента белязаха тренировъчното спускане на легендарната писта Щрайф в Австрия

Двама скиори бяха откарани с хеликоптер след тежки произшествия по време на днешната подготовка преди двете спускания за Свтовната купа по ски алпийски дисциплини, които ще се проведат в петък и събота (19 и 20 януари) на именитата писта " Щрайф " в Кицбюел, Австрия.

Унгарецът, който се състезава за Израел Барнабас Солос си удари тежко главата, а в резултат на случая падна и неговата каска. Четирима лекари незабавно са се притекли на помощ на 25-годишния алпиец, който след това е бил откаран в болница, като към момента се чака информация за неговото положение.

Малко по-рано пък швейцарецът Реми Кюш беше заставен да приключи спускането си, откакто почувства проблеми в коляното, като в последна сметка и племенникът на именития Дидие Кюш беше отведен с хеликоптер.

Инцидентите със Солос и Кюш са следващите два случая през този сезон, в които състезатели от Световната купа претърпяват тежки рухвания, които водят до травми, а доста експерти спорят дали тази отрицателна наклонност се дължи на неналичието на натурален сняг или на топенето от внезапните промени в температурата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР