Двама шофьори са задържани, а караните от тях камиони -

...
Двама шофьори са задържани, а караните от тях камиони -
Коментари Харесай

Задържани са двама шофьори, изхвърлили опасни отпадъци до вододайната зона на Стрелча

Двама водачи са арестувани, а караните от тях камиони - иззети откакто били засечени да изхвърлят рискови боклуци в гората покрай вододайната зона на Стрелча, заяви Министерство на вътрешните работи.

Полицаи и лесничеи се отзовали тази заран на сигнал за непозволено депониране на отпадни артикули и скална маса в горски площи. В региона на рудник " Мали Кладни дял ", където се прави рандеман на пегматит, били засечени два камиона, в миг на изсипване на боклуци от обработката на скалната маса. Районът бил отвън контурите на мястото, където може да се прави тази активност според концесионния контракт.

Според осъщественото замерване благодарение на GPS –система и е открито, че отпадъците били депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена непосредственост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е осъществен оглед от дежурна група при районното ръководство в Панагюрище под управлението на проверяващ служител на реда.

Двамата водачи на товарните коли са арестувани за период от 24 часа, а камионите – конфискувани, последвал е неотложен отчет и координиране на дейностите с дежурен прокурор от Районната прокуратура. Подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик. Работата по изясняване на всички условия към случая продължава, води се разследване за осъществено закононарушение по чл.236 от Наказателния кодекс. Той планува затвор до пет години и санкция до 300 лева за разваляне на гората.

В известието на Министерство на вътрешните работи името на рудника е изписано неправилно " Мали Кланидял ". Справка в регистъра на Министерството на енергетиката демонстрира, че концесията за употребата на находището " Мали Крадни дял " край Стрелча е дадена на " Ватия холдинг " през 2006 година и след удължение изтича през 2033 година
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР