Двама от най-добрите български гребци в момента Кристиан Василев и

...
Двама от най-добрите български гребци в момента Кристиан Василев и
Коментари Харесай

Кристиан Василев и Емил Нейков в “Интервюто на Sportal.bg”: Ще гоним спечелване на олимпийски квоти за Париж 2024

Двама от най-хубавите български гребци сега Кристиан Василев и Емил Нейков бяха посетители в “Интервюто на Sportal.bg ” по Sportal TV.

През тази 2022 година Кристиан Василев стана трети на скиф при мъжете на Европейското състезание след свръхестествен край. Финишира 5-и на I кръг на Световната купа на скиф в Белград, както и втори на 3-ия кръг на Световната купа.

Емил Нейков стана европейски вицешампион на скиф за младежи до 23 години, както и трети на Световното състезание на скиф за младежи до 23 години.

Във 2-ия кръг на Световната купа Кристиан Василев и Емил Нейков участваха на двойка скул и финишираха 7-и.

“От много време планирахме да пробваме с Емил Нейков да се качим на двойка скул. Гребахме дружно не повече от 10 дни. Аз почувствах двойката сносно. Със сигурност в случай че гребем на двойка ще ни трябват повече стартове и много работа. Всеки от нас има мощни страни, които ще би трябвало да уеднаквим ”, показа Кристиан Василев в “Интервюто на Sportal.bg ” по Sportal TV.

“Аз също почувствах двойката добре. Чувствах се удобно в лодката дружно с Кристиан Василев. Гребахме дружно относително малко, само че мисля, че имаме сериозен капацитет ”, добави Емил Нейков в “Интервюто на Sportal.bg ”.

”Все още не знаем в какви дисциплини ще гребем през 2023 година. Започваме подготовка на скифове, а по-късно ще забележим по какъв начин се оправяме и какво ще решат треньорите ни ”, добави Кристиан Василев.

“Ние сме противници, сътрудници и другари. Тренираме дружно и по този начин израстваме и двамата. Конкуренцията постоянно оказва помощ да работим на по-високо равнище. Ходим дружно по лагери, упражняваме дружно, по-късно вечеряме и забавляваме, когато можем ”, съобщи Емил Нейков.

“Целим се в квоти за олимпийските игри в Париж през 2023 година, когато ще има квалификации. Ще забележим в какви дисциплини ще участваме. Скиф, двойка скул. В която ще имаме по-големи шансове за триумф. България разполага и с други положителни гребци като Лазар Пенев, който се оправя чудесно в скифа лека каткегория, само че е и доста бърз ”, добави Кристиан Василев.

“Борис Йотов също има добър опит и медали в гребането. Той си даде малко почевка, само че в този момент още веднъж е окуражен за положително показване. Ще забележим по какъв начин ще се показа всеки от нас и най-после треньорите ще рашат по какъв начин е най-добре да нападаме олимпийските квоти добави Емил Нейков.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР