Двама министри от служебното правителство цял месец обикалят студиата на

...
Двама министри от служебното правителство цял месец обикалят студиата на
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДФ Земеделие: Партизанската война срещу големите вериги е смешна

" Двама министри от служебното държавно управление цялостен месец обикалят студиата на всички малките екрани да приказват на тематиката надценки. Тяхната обиколка съответства с предизборната акция на " Левицата ", те с в цялостен синхрон с тезите, които " Левицата " изрича. Чухме изключителна непросветеност и неначетеност ", заяви бившият шеф на Фонд " Земеделие " Николай Каварджиклиев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му, когато се приказва за таван на надценката, би трябвало да има формулировка за надценка.

" Говори се, че това ще важи за огромните вериги, в това време икономическият министър изяснява какви били цените в бакалиите. Трябва да вършим разлика ", изясни Каварджиклиев.

" Докато нямаме ясна информация за каква надценка става въпрос и какво включва тя, не можем да приказваме за нищо ", съобщи някогашният шеф на фонд " Земеделие " пред Bulgaria ON AIR.

" Партизанската война против огромните вериги ми е смешна. Именно огромните вериги възстановиха бизнеса с хранителни артикули в България. Проблемът е, че няма надзор. Комисия за защита на конкуренцията е преди всичко с такива функционалности ", разяснява гостът и добави, че би трябвало да се изследва пазарът за монопол. 

Каварджиклиев дефинира като смешна сумата от 16 млн., давана от Европа за земеделските производители. Това, съгласно него, няма да реши казуса.

" Проблемите идват от необразовано ръководство. Когато има рецесия, би трябвало да има спешен комитет, който да я ръководи. Не знам да има подобен в Министерство на здравеопазването. Действа се след събитията ", на мнение е някогашният шеф на Фонд " Земеделие ".

Украинското зърно няма същите индикатори, които има зърното, създадено в България, защото се създава по друг метод, изясни гостът.

" По-евтино е, тъй като организацията на работа в Украйна е друга. Цените на торовете са разнообразни, употребяват се пестициди ", разяснява още Каварджиклиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР