Двама израелски туристи и техният египетски водач са били застреляни

...
Двама израелски туристи и техният египетски водач са били застреляни
Коментари Харесай

Двама израелски туристи и местен екскурзовод са застреляни в Египет

Двама израелски туристи и техният египетски лидер са били убити в египетския град Александрия,, като се базира на израелското външно министерство.

Още един израелец е ранен при нападението в неделя сутринта, което съгласно министерството е осъществено от " локален ".

Частният ефирен канал Extra News заяви, че служител на реда е разкрил огън по група, посещаваща древноримски обект, прочут като Стълбът на Помпей.

Нападателят е стрелял " случайно ", употребявайки персоналното си оръжие, заяви източник от службите за сигурност и добави, че е бил арестуван на място.

Кадри от последствията от нападението, оповестени в обществените медии, демонстрират минимум двама души, които явно са мъртви на земята в археологическия обект.

Израелското външно министерство съобщи, че работи с египетските управляващи, с цел да върне израелските жители в Израел допустимо най-скоро.

Стрелбата се случи ден откакто палестинската формация " Хамас " стартира невиждана офанзива против Южен Израел, изпращайки стотици въоръжени лица през границата от Газа и изстрелвайки хиляди ракети.

Към 16 часа на 8 октомври минимум 500 души са били убити в Израел, а други над 300 души в Газа са били убити при ответни израелски въздушни удари.

Джихадистите от " Хамас " приканиха своите поддръжници по целия свят да се включат в битката против Израел.

Египет е първата арабска страна, която подписва мир с Израел през 1979 година, само че израелската политика по отношение на палестинците я прави непопулярна измежду доста египтяни.

През юни новобранец от египетската полиция умъртви трима израелски бойци покрай границата сред двете страни. Египет съобщи, че той е разменил огън с бойците, до момента в който преследвал контрабандисти на опиати, само че Израел съобщи, че това е било терористично нахлуване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР