Двама души загинаха при днешните протести в Багдад, избухнали след

...
Двама души загинаха при днешните протести в Багдад, избухнали след
Коментари Харесай

Двама души загинаха при безредици в Багдад

Двама души починаха при днешните митинги в Багдад, избухнали след решението на авторитетния иракски шиитски свещеник Муктада Садр да се отдръпна от политиката.  По време на митингите се стигна до конфликти сред почитатели на Садр и последователи на проиранските му съперници, съобщи Ройтерс.

Двете групи се замеряха взаимно с камъни пред по този начин наречената Зелена зона в Багдад, където са ситуирани постройките на властта и посолствата. В центъра на Багдад отекна и пукотевица, оповестиха кореспонденти. Поне част от изстрелите са били от пукотевица във въздуха, само че източникът ѝ остава незнаен, изключително при състояние че Ирак е страна, в която хората всеобщо са въоръжени.

Освен двамата починали има и 19 ранени , оповестиха полицията и медици.

Сблъсъците избухнаха единствено часове откакто Садр разгласи, че се отдръпва от политиката, което накара последователите му, които от седмици организират седяща стачка пред постройката на Народното събрание в Зелената зона, да показват и да нахлуят в постройката на държавното управление.

Иракската войска разгласи комендантски час считано от 15:30 ч. (12:30 ч. по Гринуич) и прикани протестиращите да изоставен Зелената зона на Багдад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР