Двама души загинаха, а трима се водят в неизвестност след

...
Двама души загинаха, а трима се водят в неизвестност след
Коментари Харесай

Двама души загинаха след мощните бури в Испания

Двама души починаха, а трима се водят в неопределеност след мощните стихии и проливните дъждове, които се изляха над съвсем цялата територия на Испания. Най-засегнатите самостоятелни райони са Мадрид, Кастилия и Леон, Каталуния и Валенсия.

Разрушени са улици, сринати са мостове, наводнени са метростанции, прекратени са влаковите линии, унищожени са стотици къщи и публични здания.

В провинция Толедо, до Мадрид умря един човек, а различен се води в неопределеност. Мъжът, който бе открит мъртъв е пътувал с колата си в община Баргас, когато е бил затрит от мощните порои.

В този район е регистриран и единият от изчезналите. Другият смъртен случай е на човек, затънал в асансьор в град Казарубиос де Монтес. Пожарникарите са се пробвали да го спасят към среднощ в неделя, само че не са съумели.

В община Мадрид семейство е пътувало в кола, когато са паднали във водите на река Алберче, Алдеа дел Фресно. Водолазите към момента търсят бащата, а 10-годишният му наследник е открит на едно дърво с хипотермия.

Сигнал за него е подаден от пазача на частно имение наоколо. Майката и дъщерята са открити от спешните екипи и са настанени в болница " Крал Хуан Карлос ".

В същото време във Виламанта, незабавните служби търсят 83-годишен мъж, който е бил затрит от течението, когато е бил наоколо до резиденцията, в която живее.

" Не знаем дали има още изчезнали хора, по принцип се счита, че не, само че не можем да го потвърдим сигурно ", сподели районният министър председател на Мадрид Изабел Диас Аюсо в Алдеа дел Фресно, където бурята унищожи три моста.

Тя ще изиска Мадрид и Толедо да бъдат оповестени за пагубна зона, с цел да може след бурята да се пристъпи по-бързо към възобновяване им.

Материалните вреди се пресмятат на милиони евро. Само в неделя на телефон 112 са постъпили над 16 800 позвънявания и са регистрирани към 1 800 съществени произшествия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР