Двама братя, набавили за себе си над 3100 лева чрез

...
Двама братя, набавили за себе си над 3100 лева чрез
Коментари Харесай

Измамници, завлекли пари за ремонт на покрив във Варна, отиват на съд

Двама братя, набавили за себе си над 3100 лв. посредством машинация с обещания за ремонт на покрив, са предадени на съд от Районна прокуратура - Варна, оповестиха за Moreto.net от институцията.

Обвиняемите мъже В.А. (29 г.) и Р.А. (34 г.) от град Игнатиево се занимавали с ремонтни и строителни действия, за което били разлепили разгласи на разнообразни места във Варна. Една от обявите им била залепена на входа жилището на пострадалата, където тя живеела със сина си. Тъй като покривът на триетажната къща имал потребност от ремонт, дамата решила да потърси двамата „ майстори “. Разговаряла с В.А. по телефона и се уговорила с него.

На 2 февруари 2019 година двамата братя били в дома на потърпевшата и сина й. Извършили фиктивен оглед на обекта, пресметнал цената и подписали контракт, по силата на който трябвало да се извърши непълен ремонт на жилищната постройка.

На идващия ден двамата братя, които авансово се уговорили да излъгват дамата и нейния наследник, се появили със инцидентно наети служащи и почнали да симулират дейности по уговорения ремонт. В хода на работата си, те уведомили пострадалата, че ще би трябвало да им заплати в допълнение пари от уговорената сума, тъй като целият покрив се нуждаел от ремонт. Първоначално дамата отказала, само че В.А. и Р.А. я убедили, че към този момент не може да се откаже, защото покривът на къщата й бил разпокрит.

На идващия ден, „ майсторите “ още няколко пъти желали пари от дамата. Тя опитвала да откаже, само че те я убеждавали, че ще съсипе цялата си мебелировка при първия дъжд, защото майсторите им напредвали бързо с дейностите по повреждане на остарелия покрив. Така дамата заплатила общо 3150 лв. на двамата братя, които в края на втория работен ден си тръгнали и повече не се върнали.

Собственичката на парцела схванала, че е излъгана. Разбрала също, че по покрива не били осъществени никакви ремонтни действия, както и това, че липсвали закупени материали.

Двамата братя В.А. (29 г.) и Р.А. (34 г.) от град Игнатиево, упрекнати за това, че след прелиминарен сговор, за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане в жена и мъж от Варна, като им предизвикали имотна вреда, бяха предадени на съд.

Мъжете са упрекнати за закононарушение по член 210, алинея 1, т. 2, по отношение на член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до осем години.

Предстои делото против В.А. и Р.А. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР