Двадесетото заседание на Общински съвет – Варна ще заседава днес

...
Двадесетото заседание на Общински съвет – Варна ще заседава днес
Коментари Харесай

Местният парламент решава за новите цени на пътуване в градския транспорт на Варна

 Двадесетото съвещание на Общински съвет – Варна ще заседава през днешния ден по 13 точки, планувани в дневния ред, оповестиха от пресцентъра на институцията. 

Сред тематиките, които ще разискват съветниците, са цените на билетите и картите за пътешестване в градския превоз. Предвижда се актуализация на цените и въвеждане на персонализирани карти, с които жителите ще могат да пътуват по-евтино в рейсовете и тролейбусите на Варна. 

Една от точките е разглеждане на годишните финансови доклади на общинските лечебни заведения и сдружения. Местният парламент ще гласоподава също доклада на бюджета на община Варна за 2019 година Друг финансов въпрос е отпущането на средства за ремонт на ефектното осветяване на фасадата на Катедралата и за довършителни действия към новопостроения храм " Свети Прокопий Варненски “.

На гласоподаване ще бъде подложен и план за съглашение, с което общината се ангажира да заплаща на Агенция " Пътна инфраструктура “ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна. 

Във фокуса на съвещанието ще бъде и новата стратегия за поощряване на имунизацията против Covid-19 във Варна. Отпускането на еднократни здравни и обществени помощи, както и на средства за инвитро процедури на двойки с репрoдуктивни проблеми също попада в дневния ред. 

Заседанието ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични условия в сходство с издадени заповеди. То ще може да се наблюдава и онлайн през YouTube канала на Общински съвет – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР