Двадесет загинали, близо 1000 разрушени сгради, двама души все още

...
Двадесет загинали, близо 1000 разрушени сгради, двама души все още
Коментари Харесай

Незаконното строителство е причина за наводненията в Гърция, твърдят геолози

Двадесет починали, близо 1000 разрушени здания, двама души към момента в неопределеност – до това доведоха унищожителните наводнения в Атина предходната седмица. Лошата инфраструктура, неконтролираното строителство и неналичието на превантивни ограничения усилиха вредите.

В региона на индустриалните градове Мегара, Неа Перамос и Мандра пътищата се трансфораха в реки и десетки се оказаха в капан в домовете или колите си - доста транспортни средства бяха потопени в над метър вода.

Геолози, представени от в. " Гардиън ", настояват, че бедствието е било единствено въпрос на време. Върху мрежа от потоци в подножението на планината, където се намират засегнатите квартали, е имало градежи.

Трагедията е, че през 1996 година двама души починаха в същия регион тъкмо тъй като водата бе блокирана ", споделя Димитрис Папаниколау от Атинския университет. " Природата към този момент ни беше предизвестила, че такива интервенции са рискови, че да се пречи на естественото течение на водата е унищожително. "

Социологът Алики Мурики разяснява, че наводненията са изложили на показ " слабостите и патологиите " на актуалната гръцка страна. " Те подчертаха освен неналичието на градско обмисляне, а и на политики за снабдяването с домове за бедните в регионите на работническа класа ", съобщи тя.

" Когато належащите нужни на популацията не биват задоволени, те прибягват до независими решения – в този случай, към незаконни градежи без мисъл за околната среда и без съблюдаване на разпоредбите и регулациите. "

Фотогалерия: Пороите в Гърция убиха 15 души и опустошиха десетки домове >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР