Два руски стратегически бомбардировача са извършили днес полети над Беларус,

...
Два руски стратегически бомбардировача са извършили днес полети над Беларус,
Коментари Харесай

Расте напрежението на границата с Полша: Руски бомбардировачи патрулират над Беларус

Два съветски стратегически бомбардировача са направили през днешния ден полети над Беларус, заяви министерството на защитата на Русия, представено от Ройтерс.

Това става на фона на растящо напрежение сред Беларус и Полша поради мигрантската рецесия по общата им граница.

Два съветски бомбардировача Ту-22М3 са патрулирали в беларуското въздушно пространство и са спомогнали да се тества взаимната система за противовъздушна защита на двете страни, се споделя в известието.

По време на полета самолетите са отработили взаимоотношение с наземни пунктове за ръководство на въоръжените сили на Русия и Беларус. Полетът е осъществен в границите на Единната районна система за противовъздушна защита на Съюзната страна, заяви ТАСС.

Двата бомбардировача са изпълнили напълно дилемите си и към този момент са се върнали на летището в Руската федерация, където са основани.

Високо напрежение на границата сред Полша и Беларус

По-рано през днешния ден Беларус упрекна Полша в потребление на принуждение против четирима мигранти на границата сред двете страни , заяви Франс прес.

" Предвид множеството пострадвания по телата на мигрантите, полските сили на реда са се отнесли брутално с тях и са ги трансферирали над оградата с бодлива тел на границата " в Беларус, сподели беларуската гранична работа. Тя посочи в изказване в Телеграм канала си, че четиримата мъже от кюрдски генезис са били открити нощес в спонтанен подслон от беларуската страна на границата.

 Снимка: AP/БТА

 Снимка: AP/БТА

Беларуската гранична работа разгласява фотоси на няколко осветени от огньове палатки покрай заградената с бодлива тел граница. На видео се виждат трима мъже с окървавено лице или ръце .



Междувременно стана ясно, че две огромни групи мигранти са съумели да обхванат на полска територия през границата с Беларус, съобщи ДПА.

Няколко десетки души са съумели да разрушат оградите покрай селата Кринки и Беловежа и да преминат границата, заяви полската информационна организация ПАП, като се базира на районната станция на Полското радио в Бялисток.

 Снимка: AP/БТА

Радиото цитира говорителка на полските сили за защита на границата, която декларира, че и в двата случая оградите и загражданията са били съборени със мощ. Част от мигрантите са върнати в Беларус, а други са съумели да избягат, сподели тя.

 Снимка: AP/БТА

Хиляди мигранти са блокирани от беларуската страна на границата с Полша , а времето е студено. И двете страни са разположили бойци, което провокира опасения за допустима ескалация, отбелязва Агенция Франс Прес.



От месеци Европа упреква Минск, че съзнателно трансферира мигранти, идващи най-вече от Близкия изток, с цел да дестабилизира Европейски Съюз. Според Брюксел задачата на беларуския президент Александър Лукашенко е да си отмъсти за глобите, наложени от Брюксел на неговия режим поради репресиите против протестното придвижване срещу противоречивото му преизбиране през август 2020 година.


 Снимка: AP/БТА

В момента Европейски Съюз възнамерява нови наказания против Беларус, които ще бъдат ориентирани най-много против държавната самолетна компания " Белавия " за хипотетично превозване на мигранти към Беларус.

Меркел прикани Путин за упражни въздействие над режима в Минск

А немската канцлерка Ангела Меркел изиска през днешния ден от съветския президент Владимир Путин да предприеме дейности по отношение на умишленото предизвикателство на миграционната рецесия по границата сред Беларус и Полша от страна на режима в Минск. Призивът бе насочен по време на телефонен диалог сред двамата, предадоха международните организации.

Превръщането от Беларус на мигрантите, намиращи се на границата й с Полша, в инструмент против Европейския съюз, е недопустимо и изцяло нечовешко, сподели Меркел, представена от своята канцелария. Тя прикани Путин да упражни въздействието си над режима в Минск.

Путин е непосредствен съдружник на беларуското държавно управление. Германия е желана дестинация за мигрантите, идващи в Европейския съюз, отбелязва Асошиейтед прес.

В телефонния диалог Путин е предложил да стартира разговор по зародилите проблеми, като това стане посредством директни контакти сред страните от Европейски Съюз и Беларус. Путин и Меркел са се съгласили също по този начин да продължат диалога по тематиката.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР