Заплата от 1080 лева може да е трудно постижима, отчитат

...
Заплата от 1080 лева може да е трудно постижима, отчитат
Коментари Харесай

Експерти: Минимална заплата от 1080 лева може да е трудно постижима

Заплата от 1080 лв. може да е мъчно постижима, регистрират специалистите.

„ Бизнесът в София е едно, само че бизнесът в страната е друго. Затова би трябвало да има ненапълно и районен взор. Тъй като това ще изкриви доста картината, може да докара до обезлюдяване на избрани райони. “

Размерът ѝ би трябвало да е подобен, с цел да се съблюдава законово условие

Това сподели доцент доктор Щерю Ножаров от Българската стопанска камара (БСК) по отношение на плановете на КНСБ , които сочат, че минималната работна заплата от идната година би трябвало да доближи 1080 лв..

 Градушка изпочупи прозорци на коли в София (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. Градушка изпочупи прозорци на коли в София (ВИДЕО И СНИМКИ)  „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ)  Заради видеоклипове със смущаващо наличие: Отстраниха служител на реда от Твърдица 2 мин. Заради видеоклипове със смущаващо наличие: Отстраниха служител на реда от Твърдица  КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година 3 мин. КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година  Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически 2 мин. Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Градушка изпочупи прозорци на коли в София (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. Градушка изпочупи прозорци на коли в София (ВИДЕО И СНИМКИ)  „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ) 3 мин. „ Ножове летяха във въздуха “: Разказ на пасажер за турбуленцията, която умъртви човек (ВИДЕО И СНИМКИ)  Заради видеоклипове със смущаващо наличие: Отстраниха служител на реда от Твърдица 2 мин. Заради видеоклипове със смущаващо наличие: Отстраниха служител на реда от Твърдица  КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година 3 мин. КНСБ: Най-малко 1080 лв. ще бъде минималната заплата следващата година  Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически 2 мин. Русия: Отговорът на френски войски в Украйна няма да бъде единствено политически  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си

Според Стопанската камара за растеж на минималната заплата би трябвало да се приложи друга формула, а не актуалната, тъй като тя опонира на европейската инструкция за минимално заплащане, което България би трябвало да приложи.  

Сметките на КНСБ сочат, че растежа на минималната заплата от следващата година би трябвало да е към 15,7%. Дори и с сходно нарастване обаче се оказва, че хората с минимално заплащане още веднъж няма да съумеят да живеят умерено.

Българска народна банка стегна режима за отпущането им

„ Минималната прехрана е 1450 лв. за един работещ. Новият размер няма да води до адекватност, всеки който работи да не е работещ безпаричен, като си заплати сметките и налозите, да има естествен живот “, сподели основният икономист на КНСБ Любослав Костов.

На другия полюс обаче са региони като Благоевград, Смолян и Хасково

„ На 1 септември министърът на труда и обществената политика би трябвало да дефинира минималната работна заплата за идната година “, уточни още Костов и напомни, че близо 2200 лева е междинната заплата за първото тримесечие на тази година.

От 1 януари 2024 година минималната работна заплата стана 933 лв..

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР