Два месеца след обявяването на извънредно положение в България заради

...
Два месеца след обявяването на извънредно положение в България заради
Коментари Харесай

Анализ: България е в челните места по най-малък брой обяви за работа

Два месеца след оповестяването на изключително състояние в България поради ковид се следи стабилизиране в отрицателната наклонност на оповестения брой разгласи за работа, демонстрира разбор на Jobtiger, един от водещите уеб сайтове у нас, съобщи БГНЕС.
Към дата 8 май 2020 година броят на оповестените разгласи е с цели 53% по-нисък от този към същата дата през миналата година. Въпреки това се следи лек растеж от 3% по отношение на месец април 2020 година, в който спадът беше най-драстичен – цели 66% по отношение на април 2019 година
Подобна е наклонността в международен мащаб, като България се подрежда измежду челните позиции с максимален общ спад в оповестените разгласи за работа по отношение на миналата година.
Интересно наблюдаване е, че за интервала април-май 2020 година се е нараснал броят на обявите в някои от най-силно засегнатите от пандемията браншове - хотелиерство и ресторантьорство. При тях растежът е съвсем двоен – 90%. Строителството бележи растеж от 41%, а производството – 9%.
За същия интервал в региона на осведомителните технологии и опазването на здравето се вижда спад в оповестените разгласи надлежно със 17% и 11%.
За други браншове като административни действия, изкуство и просвета и маркетинг броят на обявите по отношение на предишния месец април остава неизменен.
От уеб страницата напомнят, че естествената наклонност е през първото тримесечие на годината броят на оповестените разгласи за работа да пораства. Тази година, обаче, не е като останалите. В първи месец след първите доказани случаи на ковид в България броят на оповестените разгласи за работа във водещите уеб сайтове е понижен приблизително с 39% (7 март – 7 април).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР