Два безплатни концерта на военни оркестри ще се проведат днес

...
Два безплатни концерта на военни оркестри ще се проведат днес
Коментари Харесай

Оркестрите на българските ВМС и на американските ВВС с безплатни концерти днес във Варна

Два безвъзмездни концерта на военни оркестри ще се проведат през днешния ден 9 май във Варна. От 16:30 часа на площад „ Антон Новак " - входа на Морската градина, представителният духов оркестър на Военноморските сили ще изнесе концерт за варненци.

В 18 часа на същото място стартират осъществяванията на оркестъра на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа „ Five Star Brass “,

Концертът е част от турнето на USAFE Band в България, което към този момент имаше изяви в Античния спектакъл в Пловдив, в Държавна опера Стара Загора, и в Бургас.

Оркестърът на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа, който изнася над 300 концерта годишно, е един от водещите американски военни оркестри и единственият сходен със седалище в Европа.

Репертоарът на ансамбъла е отражение на разнообразното по жанр музикално завещание от американската и европейска музика. Той включва известни творби от музикалната сцена на Бродуей и екрана на Холивуд до мелодиката на диксиленда на Ню Орлийнс и биг-бенд джаза, както и обичайни творби за духов оркестър, маршове и вдъхновяващи вокални и инструментални соло произведения.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР