Дупничанин, осъден на 20 г. затвор за убийството на четирима

...
Дупничанин, осъден на 20 г. затвор за убийството на четирима
Коментари Харесай

Дупничанин, убил 4 човека поиска свобода предсрочно, съдът му отказа

Дупничанин, наказан на 20 година затвор за убийството на четирима души, изиска да излезе предварително на независимост, само че съдът му отхвърли на първа инстанция, като решението не е дефинитивно.

" Искам да бъда условно предварително освободен. На много години съм и съм болен. В персонална отбрана ще кажа първо, че скърбя за действието си. Това страдание се породи още, бих споделил, часове след осъществяването му, само че никой не е могъл да върне времето обратно.

Няма един ден, в който да не скърбя, тъй като живота ми се обърна на 180 градуса -от чиновник в банка, стигнах до пандиза. Неприятно ми е, тежко е и несъмнено скърбя. В момента работя като библиотекар и оказвам помощ на хората с каквото мога в избора на книги и препоръки, изключително на по-младите оказвам помощ, давам им ум. Стремя се да оказвам помощ на хората.

След толкоз време в пандиза, видях живота и от двете страни. Стремя се да покажа, че съм се поучил и съм извадил поука от единствената ми неточност през живота ми. Неприятна и тежка е, само че не мога да върна времето. " Това е споделил пред съда 67-годишният Богдан Димитров, написа 24 часа


Той е признат в пандиза в Бобов дол на 12 ноември 2014 година, откакто 20 година се укрива от изтърпяване на присъдата си. До момента е излежал в действителност 10 години и 7 месеца, а със зачетеното време от работа - 13 години и му остават близо 7 година Съдът одобри, че Димитров не се е поправил задоволително и трайно и отхвърли да го пусне на независимост.

Дупничанинът бе хванат в Румъния през ноември 2014 година Той получи присъдата си на 30 май 1997 година, само че съумя да се укрие години наред. Окръжният съд в Кюстендил го осъди на 20 година затвор, по тази причина, че на 10 юни 1994 година към 1 часа в Дупница съзнателно е умъртвил Росица Н. Иванова и внучката й Росица, както и Георги Михайлов, с който бабата живеела на фамилни начала. Тримата обитавали последния етаж на къща в Дупница. Богдан пък малко преди този момент се е върнал от гурбет в чужбина и почнал работа в дупнишки цех. Сприятелил се с Георги и постоянно му давал пари назаем, гостувал в дома му. След това връзките сред двамата се влошили. Богдан упреквал Георги, че не му връща дребните суми, които му е давал.

На 10 юни вечерта Богдан се почерпил порядъчно в локална механа. Взел туба с нафта и тръгнал да си отмъщава. По това време на посетители на Росица и Георги бил Славчо Скрински, който останал да нощува при домакините. Когато тримата и внучката заспали, Богдан се качил на последния етаж на къщата, залял входната врата с нафта и драснал клечката кибрит. Четиримата, които спели вътре, изгорели от бързо разрасналия се пожар.
Съдът даде 20 година затвор на Богдан за умъртвяване на хората по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост.

Димитров се укрил директно след влизане на присъдата в действие, бил разгласен за локално и интернационално търсене за арест и екстрадиция. Имало данни, че е живял в Съединени американски щати и Чехия.

След влизането на България в Европейски Съюз Окръжна прокуратура - Кюстендил е издала Европейска заповед за арест на 21 март 2007 година Убиецът е арестуван от румънските правосъдни управляващи и на 11 ноември 2014 година е предаден на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин - Калафат на Главна дирекция " Охрана " при Министерство на правораздаването, откъдето е настанен в пандиза.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР